אין שום דבר שישווה לריח הביתי של חלה
טרייה, חמה וטובה. הריח של החלה שמסמל יותר מכל את השבת שהולכת ומתקרבת. אם עד
עכשיו נהגתם לקנות בכל שבוע חלה מתוקה או רגילה, אבל מתחשק לכם להכין הפעם
בעצמכם, אנחנו כאן כדי להפוך את זה לאפשרי. והאמת היא שזה הרבה פחות מסובך מכפי
שנדמה. נסביר אילו מרכיבים צריך להכין מראש, כמה זמן צריך להתפיח את הבצק ואיך
בדיוק לעצב את החלה הקלועה, כדי שתהיה מקצועית למראה.
אלה המרכיבים להכנת חלה בקלות
אם אתם בקטע של בריאות, תוכלו עם קצת
ניסיון להכין גרסה משודרגת שנקראת חלת כוסמין, אבל זה בהמשך. בשלב הזה, נציג
את הדרך הקלאסית להכנת חלה לשבת, מקמח לבן רגיל שיש בכל בית או שאפשר להשיג במרכול
הסמוך. אלה המרכיבים: קודם כל קמח, בכמות שעל פי גודל החלה הרצויה. אם רוצים חלה
בגודל מרשים, אפשר להשתמש בקצת יותר מחצי חבילה של קמח. בנוסף, צריך מעט מלח (כפית
וחצי או שתיים) וסוכר, בכמות של מספר כפות, לפי הטעם. להתפחה, תצטרכו שמרים בכמות
של כ-15 עד 25 גרם. כמו כן, צריך ביצה גדולה, מעט שמן ומים. לקישוט, הכינו סומסום
שיעטר את המאפה לקראת סוף התהליך.
הכנת הבצק להתפחה ראשונה
אם מעולם לא יצא לכם להכין לחמניות או לחמים בבית, שימו לב שאת הבצק צריך להתפיח מראש. כלומר, קחו בחשבון שכשעתיים ויותר לפני
ששמים בתנור, הבצק צריך לתפוח במקרר. איך מגיעים לבצק לקראת התפחה ראשונה: בקערה
שמים את הקמח, עם המלח, הסוכר והשמרים. מערבבים לתערובת אחידה ואז מוסיפים את
הביצה ואת השמן ומים בכמות לא גדולה מדי. כעת לשים באמצעות מיקסר, עד שהתערובת
מתגבשת. מומלץ שהמהירות תהיה נמוכה. במידה ורואים שהקמח לא מספיק לח וחלקו עדיין
לא מגובש, להוסיף עוד קצת מים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
לאחר שלב זה, צריך להניח למיקסר לערבל
את הכל במהירות גבוהה למשך כ-5 עד 10 דקות. ברגע שאפשר להוציא אותו בקלות מהקערה
ממשיכים הלאה. יוצרים מהבצק צורה של כדור, מומלץ לקפל מעט את הבצק לפני ההתפחה. את
כדור הבצק מניחים בתוך קערה נקייה (אפשר לפזר מעט קמח כדי שלא ידבק). את הקערה
מכסים במגבת מהודקת ומניחים במקרר. יש להניח לבצק לתפוח עד שהוא גדל פי שתיים (זה
לוקח עד שעתיים בדרך כלל).
השלב הבא – קליעת החלה ואפייה
הסוד של הכנת חלות מתוקות מושלמות טמון לא רק ביצירת מתיקות
מעודנת. הסוד הנוסף טמון בקליעה סבלנית של רצועות עגולות של הבצק. בשלב זה יש
לפניכם את הבצק המותפח. יש להוציא בעדינות את האוויר מהבצק ולשטח מעט. יוצרים צורת
מלבנית כדי שיהיה קל לחתוך את הבצק למלבנים קטנים ושווים. כל מלבן מרדדים לצורה של
"נחש" או מעין נקניקייה ארוכה. את הנקניקיות הללו יש לקלוע לחלה בסגנון
שמועדף עליכם. יש שקולעים חלה מ-2 או 3 רצועות עגולות של בצק ויש שמעדיפים לקלוע
מ-4 רצועות צורה של חלה גדולה ומעוגלת למראה. חשוב לשים לב שלאחר הקליעה מניחים את
החלה בתבנית המכוסה בנייר אפייה ומשאירים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
כעת
מברישים את החלה בביצה ומפזרים מעל את גרעיני הסומסום למראה מקצועי. בחום של 180
מעלות יש לאפות את החלה במשך כ-20 דקות עד חצי שעה. במידת הצורך, אפשר לסובבת את
התבנית באמצע האפייה לתוצאה יותר אחידה.