לוגו אתר בטעינה

הידעת

איזה קייטרינג מתאים לאירוע עלייה לתורה?

בשעה טובה עולים לתורה ומעוניינים לארח את כל הקרובים לאירוע חגיגי ומושקע כדי שהשמחה תהיה גדולה.

חלק בלתי נפרד מתכנון האירוע קשור לגיבוש התפריט הגסטרונומי והמטעמים שתבחרו לשלב בתוכנית הקולינארית כאשר בניית התפריט תלויה בפרמטרים רבים: העונה בה מתקיימת העלייה לתורה, הרכב המשתתפים והעדפותיהם, התקציב והשעה ביום.
אתם מעוניינים שהאוכל יהיה טעים וייצוגי ולפנות למכנה המשותף הרחב ביותר.

כמו כן, יש להקפיד שהוא יחזיק מעמד וישמור על טעמיו גם אם האירוע באוויר הפתוח תחת כיפת השמיים או במידה ומדובר ביום חם למדי.
מאפים נחשבים בעיני רבים למנה מנצחת בכל עת כאשר אפשר לשחק בין הווריאציות של המאפים ולהגיש מאפים בשלל סגנונות פריכים וריחניים, מתוקים או מלוחים, קרים או חמים.

 מדוע כריכים הם הכוכבים של זירת האירועים?

כריכים נחשבים ללהיט בכל אירוע ובפרט באירוע עלייה לתורה ומתאימים לכל עונה ולכל שעה ביום. בנוסף, ההיצע המסחרר היום של לחמים מאפשר להגיש כריכים מלחמים מוכרים או מיוחדים וליצור מהם סנדוויצ'ים מדוגמים – פוטוגניים וטעימים להפליא, בסגנון ים תיכוני או איטלקי, עם ממרחים או מילויים ותוספות שמשדרגים כל כריך - בין אם תבחרו בכריכוני ביס או בסנדוויצ'ים עשירים, גדולים ומשביעים.
לפניכם מספר הצעות לכריכים מנצחים בגרסאות קרות או חמות, פרוסים או שלמים.
כמובן שיש להחליט מראש אם האירוע יהיה על טהרת האוכל החלבי או הבשרי ובהתאם לכך לבחור את הקונספט המבוקש.
יכולים להגיש כריכים כמתאבנים או כמנה עיקרית. ניתן להכין מראש את הכריכים או לתת למוזמנים לארגן לעצמם את הכריך המועדף באמצעות שולחן עמוס כל טוב עם פרוסות לחם ולחמניות לבחירה בשיטת "עשה זאת בעצמך". ניתן לפרוס את הלחם לפרוסות דקות או עבות או להציע פרוסות בעובי משתנה לפי בחירה.
סדרו על השולחן בפלטות מדוגמות את הכריכים בצורה אסתטית עם פרחים או מפיות דקורטיביות ותוכלו לנעוץ בכריכוני ביס גם מזלג פלסטיק או קיסם במבוק יפה.

 כריכי ברביקיו טעימים או כריכים חלביים עשירים

אם בחרתם בסגנון הבשרי תוכלו להכין כריכים בשרניים עם בשר מועדף או פרוסות של נקניקים שונים תוך הקפדה על כשרות. אפשר להוסיף לכריכים אלה ירקות קלאסיים כמו עגבנייה ומלפפון, פרוסות בצל אפילו מטוגן, עלה חסה וכל ירק שמשדרג, לתבל בפלפל ובחמוצים.
תוכלו להכין מראש סלט עוף או סלטים שונים מתובלים ולהגיש בתוך הכריכים.
ישנן גרסאות טעימות של כריכים חלביים כמו סלט ביצים, גבינות פרוסות, עם תוספת של ירקות לפי בחירה. אפשר להכין גם טוסטים עם חמאה, עגבניות מיובשות, ממרח זיתים, פסטו.
כמו כן, ניתן להציע אלטרנטיבות לטבעוניים כמו על בסיס אבוקדו או טופו.
מוזמנים לסדר את הכריכים לפי הסוגים המוכרים כמו סביח, טוניסאי, חביתת ירק ועוד עם שלטים ברורים לקריאה, כך שגם אם מישהו לא בודק מה בתוך הכריך הוא ידע מיד במה מדובר.

 כשלחם פוגש יצירתיות ואסתטיקה

אפשר להגיש את הכריכים עם הלחם כפי שהוא או להפריד את הקרומים מהלחם.
ניתן לחתוך למשולשים קלאסיים או לייצר באמצעות שבלונה כריכי אצבע או בצורות מעניינות ויצירתיות ולעטוף גם במארזים מסוגננים, שיהיה קל להחזיק וגם שהעטיפה תשמור על הטריות של הכריך לאורך זמן.
חשבו גם על מבחר לחמים לבחירה בין אם מדובר בלחם מחמצת או כוסמין ועל תוספות כמו גרעינים.
ניתן לדאוג שיהיו נציגים של כל הסגנונות: בייגל אמריקאי, לחמנייה בסגנון המבורגר או באגט ארוך.

 החליטו היכן אתם חוגגים את האירוע ואם מדובר באולם אירועים שאכן מתאים למספר המשתתפים המשוער ואיזה קייטרינג לשלב ביחד עם הקונספט והאופי של החגיגה. שהיה בתיאבון מהביס הראשון...

קייטרינג לעלייה לתורה