לוגו אתר בטעינה

הידעת

איך תכינו לילדכם את הכריך המושלם לבית הספר?

לחמים טריים הם ההוכחה שהיום אפשר לשלב בין בריאות לטעם. זה לא חייב להיות או-או. והגיע הזמן שתכניסו גם את הילדים שלכם לעניינים. כריך לבית ספר זאת אחלה הזדמנות לדאוג שהם אוכלים ארוחה שתזין את הגוף שלהם בכל החומרים החיוניים, ועל הדרך יתענגו על כל ביס.

ארוחת עשר נראית אחרת אצל כל ילד. יש כאלה שמקבלים כסף כדי לקנות משהו בקפיטריה, ויש אחרים שמקבלים ממתקים. אבל אין לנו ספק שאפשר לעשות את זה אחרת. קצת יותר טוב.

הילדים שלנו חיים בחברה שמקדשת אכילת ג'אנק פוד. ובעוד שיותר ויותר אנשים מפתחים תלות והתמכרות, יש כאלה שבוחרים לחזור למקורות. למה שמאז ומתמיד עשה טוב לגוף ולנשמה.

לא משנה איפה אתם נמצאים על הסקלה תהיו בטוחים בדבר אחד: אף אחד לא ידאג לבריאות של הילדים שלכם חוץ מכם (ובטח שלא ענקיות המזון).

דווקא בימים שבהם הזמנת אוכל מבחוץ הפכה לנורמה, החלטנו לתת לכם כמה רעיונות מגניבים לכריכים (בריאים וטעימים) שתוכלו לשלוח עם הילדים לבית הספר. אף אחד מהם לא דורש השקעה גדולה מדי, אבל כולם יעלו חיוך על הפנים שלהם.

אז בואו נתחיל!


כריך טחינה וירקות צבעוניים

רכיבים: שתי פרוסות לחם מחיטה מלאה, ארבעה פלפלים בצבעים שונים, פרחי כרובית, סלט טחינה (או חומוס).

אופן הכנה: פורסים את הפלפלים לרצועות דקות, מורחים על הלחם שכבה נדיבה של הממרח, ומפזרים מעל את הירקות בצורה כזו שהפלפלים מרכיבים קשת ואילו הכרובית היא העננים שמסביב.


כריך פסטרמה

רכיבים: שתי פרוסות לחם לבן, חמש פרוסות פסטרמה (או נקניק סלמי), עלי חסה, פרוסות עגבנייה, פרוסות מלפפון חמוץ.

אופן הכנה: מורחים על פרוסת לחם מעט מיונז וחרדל (אנחנו יודעים שיש גם ילדים שאוהבים כריכים יבשים, אז לא חובה), מניחים את עלי החסה, עליה את פרוסות העגבנייה, את הפסטרמה, וסוגרים עם המלפפון החמוץ.

שימו לב שאתם מניחים על הממרח את החסה ורק לאחר מכן את העגבנייה, כדי שהפרוסה התחתונה לא תירטב.

 

כריך גבינה צפתית ומטבוחה

רכיבים: 1 ק"ג עגבניות, פלפל אדום אחד, חמש שיני שום, שמן, חצי כפית פפריקה מתוקה, תבלינים לפי הטעם (מלח ופלפל), קוביות צפתית ועלי ארוגולה.

אופן הכנה: מרתיחים מים, חולטים את העגבניות, מקלפים אותן בעדינות וחותכים לקוביות קטנות. מנקים את הפלפלים מזרעים וחותכים גם כן לקוביות קטנות. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הירקות הקצוצים יחד עם שום למשך שעה. מוסיפים מים לפי העדפת סמיכות ותבלינים לפי הטעם.

אחרי שהמטבוחה מוכנה והתקררה מעט, מורחים כף על לחם שיפון מלא, מפזרים מעל קוביות גבינה צפתית ומקשטים עם עלים (לא חובה).


כריך פסטו טרי וגבינה לבנה

רכיבים: לחם מלא, עלי בזיליקום טריים, צנוברים, שמן זית, גבינה לבנה 5 אחוז, גרעיני דלעת ומלח גס.

אופן הכנה: מכניסים למעבד מזון כוס של עלי בזיליקום, 2 כפות צנוברים, רבע כוס שמן זית, מעט מלח גס ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פסטו. מורחים על לחם גבינה לבנה, מזלפים מעל את הרוטב הטרי, ומפזרים גרעיני דלעת.


כריך אבוקדו

רכיבים: לחם מקמח כוסמין, אבוקדו טרי, בצל סגול, עגבנייה, שמן זית, לימון ומלח גס ופלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה: חותכים את האבוקדו לקוביות גסות ומסדרים אותן על הלחם. סוחטים עליהן חצי לימון (או לפי מידת החמיצות הרצויה), מפזרים מעל קוביות עגבנייה ורצועות דקות של בצל סגול ומתבלים עם מלח פלפל.

אנחנו מאמינים שעם קצת השקעה וגיוון, תוכלו לייצר אצל הילדים שלכם שגרת ארוחות 10 בריאה וטעימה. בכל יום מחדש הם יצפו לגלות איזה כריך מחכה להם.

אנג'ל כאן כדי להציע לחמים טריים שנאפים באהבה יום יום ומחכים לכם על המדפים. ניסיתם את אחד הכריכים? תנו לנו לדעת איך יצא!

 


כריך לילדים לבית הספר