לוגו אתר בטעינה

הידעת

אל תוותרו על המחמצת בתזונה היומית

דמיינו לעצמכם את הארומה של לחם טרי שנאפה על המקום: חמה, מזמינה ובעיקר מגרה את כל החושים שלכם. עכשיו תרגישו את הקשה המתפצפץ שעוטף את הכיכר, את החלק הפנימי הרך ואת הטעם החמצמץ המובהק שמעורר את בלוטות הטעם שלכם –  זה הקסם של לחם מחמצת.

לחם מחמצת הוא יותר מסתם טרנד קולינרי. העבר שלו עשיר, והוא מעניק יתרונות ברורים לאלו שדואגים לשלב אותו בתפריט היומי שלהם. המאמר הזה ייתן לכם רקע כללי עליו, יסביר את הפלוסים שלו ואפילו יפנק אתכם בכמה רעיונות מגניבים לכריכים (הרי אין לנו ספק שתסיימו רעבים).

אז, שנתחיל?

לחם מחמצת – רקע כללי

רובנו יודעים שלחם המחמצת הוא אחד השמות הלוהטים בעולם האפייה בשנים האחרונות, ויכולים יוכל לזהות את הטעם הייחודי שלו עם עיניים קשורות. ועם זאת – אנחנו לא בהכרח מבינים מה המילה "מחמצת" אומרת. אז הנה, מאפיית אנג'ל נחלצת לעזרתכם.

קל לחשוב שזה סוג של דגן, אבל זה לא נכון. מחמצות הן בעצם בלילות שאור שניתן להכין בפשטות על ידי ערבוב סוג קמח מסוים עם מים. כן כן, זה עד כדי כך פשוט. אלו הם שני המרכיבים העיקריים.

ללחם מחמצת יש היסטוריה ארוכה בתרבויות שונות מסביב לעולם, ומה שעומד מאחוריו הוא רעיון פשוט: לתת למאפה להיווצר בצורה טבעית ונקייה בלי אף רכיב תעשייתי.

על מנת להתפיח את בלילת השאור, עושים שימוש בשמרי פרא שנמצאים באוויר, בקמח עצמו ולפעמים גם בפירות. השמרים נצמדים באופן טבעי לבלילה וגורמים לה לתפוח. פעולת החיידקים והשמרים חיונית ובמהלכה הלחם מקבל את טעמו החמצמץ הייחודי.

מה היתרונות של לחם מחמצת?

יכול להיות שהגעתם לכאן כי הקלדתם בגוגל את הביטוי "לחם מחמצת קלוריות". גם אם לא, אנחנו יודעים שזה אחד הדברים הראשונים שמעניינים את רוב האנשים אז נקפוץ ישר לפואנטה ומשם נמשיך לשאר היתרונות.

הערכים התזונתיים שלו מעולים, ב-100 גרם לחם מחמצת יש: 220 קלוריות, 5.6 גרם חלבונים, 40 גרם פחמימות, 1.5 גרם שומנים, 0 גרם כולסטרול ו-11.5 גרם סיבים תזונתיים.

במהלך הייצור הטבעי שלו, לחם מחמצת סופג חומרים חשובים שמזינים את גופנו. הוא עשיר בוויטמין 1B, שחיוני להליך חילוף חומרים תקין. הוא מכיל גם כמות נכבדת של סיבים תזונתיים, שמעודדים תהליכי עיכול ותחושת שובע לאורך זמן.

האינדקס הגליקמי הנמוך שלו יכול לעזור לווסת את רמות הסוכר בדם, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית עבור אלה המודאגים מצריכת הפחמימות שלהם.

וכמובן, לחם מחמצת נטול תוספים וחומרים משמרים מלאכותיים, מה שהופך אותו לבחירה בריאה עבור אלה המעדיפים מזון טבעי ולא מעובד.

כריכים טעימים שאפשר להכין עם לחם מחמצת

כמו שהבטחנו הנה החלק ההשראתי של המאמר. את כל אחד מהכריכים ניתן להכין עם לחם שיפון מחמצת, כוסמין מחמצת או חיטה מלאה מחמצת. כל אחד וההעדפה שלו.

כריכים קלאסיים

ביצה ואבוקדו – ביצה קשה פרוסה, קרם אבוקדו, חסה פריכה וטפטוף מיונז קל. פשוט אך אלוהי.

טוסט – שום דבר לא מנצח בעינינו טוסט טוב. אדם לא צריך יותר מנגיעה של קטשופ והר של גבינה צהובה.

חזה עוף – פרוסות חזה עוף צרובות על הפלנצ'ה, חסה ועגבניות טריות, נגיעת טחינה.

וריאציות יצירתיות

גבינת עיזים וריבת תאנים – מרחו גבינת עיזים וגבינת תאנים, הוסיפו ארוגולה ותהנו מתערובת הרמונית של מתוק ומלוח.

סלמון מעושן – רצועות סלמון מעושן, גבינת שמנת, בצל סגול, מלח גס ולימון.

אפשרויות צמחוניות וטבעוניות

ירקות קלויים וחומוס – קישואים, פלפלים וחצילים עם שכבת חומוס איכותי.

טופו – טופו צרוב עם בצל ועגבנייה על שכבת טחינה.

לחם מחמצת הוא יותר מסתם לחם רגיל, אלא מסורת קולינרית בת מאות שנים שאיכשהו נכנסה לתודעה הרחבה בשנים האחרונות. תהליך התסיסה הייחודי והיתרונות הרבים שלו הופכים את הלחם לבחירה אהובה על אלה שמעריכים טעם ואיכות. אלה שיודעים להתענג על הנאות החיים הפשוטות.

 

אל תוותרו על המחמצת בתזונה היומית