לוגו אתר בטעינה

הידעת

האם אפשר לאכול פיתה בדיאטה?

מיתוסים רבים צצו לגבי דיאטה והרזיה. דיאטה מעלה לעתים קרובות תמונות של המון הגבלות תזונתיות, ארוחות תפלות וחסרות השראה. יש מיתוס שקובע שדיאטה עם פיתה זה שילוב בלתי מתקבל על הדעת. אז הגיע הזמן לשבור מיתוס – אתם ואתן יכולים לשלב פיתות בדיאטת ההרזיה שלכם. פיתות, כאשר הן נבחרות בחוכמה ולא אוכלים מהן בהגזמה, יכולות להיות תוספת מגוונת ומזינה ובהחלט מידתית בתזונה השבועית. מיד נסביר על שילוב פיתות בתזונה וכיצד להפיק את המרב מהמאפה העגול, כך שלא יתנגש עם השאיפה לשמור על משקל בריא.

אכילת פיתות כחלק מתזונה נבונה זה לא חלום

אין שום סיבה להתייחס לפיתה בתור אויבת המשקל או הדיאטה. אם משווים קלוריות בפיתה לקלוריות בפרוסת לחם, ההבדל הוא לא בשמיים. במיוחד זה בולט כאשר לא מסתפקים בארוחה עם פרוסה אחת יחידה.

·      שימו לב ה"כיס" של הפיתה מאפשר להפוך אותה לבסיס של כריכים נוחים, בריאים ומשביעים. תוכלו למלא אותה בחלבונים דלי שומן, תוספת ירקות ומגוון ממרחים בריאים. זה יאפשר לכם ליהנות מארוחה מאוזנת כמעט בין רגע.

·      גודלה של הפיתה, בהשוואה לפרוסות לחם עבות, עשוי לסייע לכם לשלוט בכמות המנות. זה מעודד אתכם לגלות מודעות לגודל המנה ולהימנע מאכילת יתר של פחמימות.

·      פיתה יכולה להיות מקור טוב לסיבים! פיתות מדגנים מלאים, עשירות בסיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול, אולם גם תורמים לתחושת שובע. זה מאוד עוזר להימנע מנשנושים מיותרים בין הארוחות.

·      פיתה איננה רק בסיס לכריך טוב ובריא. לעומת לחמים שפרוסים לפרוסות, ניתן להשתמש בפיתות ביצירתיות מגוונת. למשל לאלתור טעים של פיצה אישית מהירה, פיתה קראנץ', לניגוב ועוד.

פיתה מקמח כוסמין אפשרות בריאה וטעימה

לצרכנים בעלי מודעות בריאותית, טוב להכיר פיתות מקמח כוסמין. פיתה מקמח כוסמין מצטיינת בטעם ובריאות. סוג זה של פיתה הולך ותופס תאוצה בקרב צרכנים בעלי מודעות, ולא בכדי. כוסמין הוא דגן עתיק ועשיר ביתרונותיו התזונתיים. הוא טוב להכנת לחמים אבל גם פיתות, כך שזו בחירה ראויה עבור אלה המעוניינים לשפר את איכות התזונה מבלי לוותר על פיתה מפעם לפעם.

פיתת כוסמין מיוצרת מקמח כוסמין, דגן שידוע כמעט משחר ההיסטוריה. המבנה של הדגן הופך אותו לטוב ונוח לעיכול. נוסף על כך, כוסמין הוא מקור טוב לאבות מזון חיוניים, לרבות חלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים. בחירה בפיתה מקמח כוסמין במקום פיתה מסורתית מקמח לבן, יכולה לספק לכם יותר חומרים מזינים, בשילוב הנאה מכל ביס.

ונסיים עם כמה טיפים לאכילה נבונה תוך שמירה על משקל:

·      העדיפו פיתה מדגנים מלאים, לפחות מפעם לפעם. דגנים מלאים מכילים יותר חומרים מזינים וסיבים בהשוואה לדגנים שמהם מכינים קמח לבן. דגנים מלאים תורמים לבריאות כללית.

·      שימו לב למילויים של הפיתות. היזהרו ממילויים עתירי קלוריות. הפחיתו בפיתות עם המון בשר שמן, גבינה שמנה בשפע או רטבים עתירי קלוריות. מלאו את הפיתה שלכם עם ממרחים יותר רזים, הרבה ירקות, והשתמשו בתבלינים ורטבים פחות משמינים.

·      שימו לב לכמות, והקשיבו לתחושת השובע. שליטה במנות היא קריטית בתזונה בריאה. מגיע לכם ליהנות מהפיתות שלכם, אבל בו בזמן אל תאכלו כאשר אתם כבר מרגישים שבעים.

·      בזמן הארוחה ולאורך היום, שתו הרבה נוזלים. לפעמים, צמא יכול להתפרש בגוף בטעות כרעב. זה מוביל לאכילת יתר, בין של לחם ובין של פיתות.

אז כן, פיתות אכן יכולות להיות חלק מדיאטה בריאה. איכלו חכם, תהנו ותוכלו לשמור ואפילו לרדת במשקל בלי לוותר על ניגוב מזדמן של חומוס או פיתות ממולאת בכל טוב.