לוגו אתר בטעינה

הידעת

חלה קלה ופשוטה להכנה

בשנים האחרונות הרבה אנשים מתחלים לאפות לבד בבית. אם נראה לכם שקל מאוד להכין פיתה ולעומת זאת חלה זה מסובך, קבלו חדשות טובות. למעשה, הרבה יותר קל להכין חלה מצוינת, מכפי שחשבתם. אפילו ללא ניסיון רב במטבח, אם תיצמדו למתכון הקליל הבא, ההנאה מובטחת. לפניכם צעד אחר צעד, אילו מצריכים צריך ואיך בדיוק לאפות. כמו כן בונוס, אילו ממרחים הולכים נהדר, עם חלה תוצרת בית.  

חלה שפשוט להכין אלה המצרכים שצריכים

אמנם זה דורש מכם לפנות קצת זמן במטבח, אבל התוצאה שווה את העבודה. אם מעולם לא אפיתם אילו שהם לחמים, זה אולי ייראה טיפונת מסובך. אבל למעשה זה לא באמת קשה. אם תיגשו לעבודה עם המתכון הנכון ולא תנסו לאלתר, תשיגו את המטרה!

אז בלי הקדמות נוספות, הנה מתכון בסיסי להכנת חלה קלה, לקראת שבת, או חג, או סתם כי מתחשק משהו טעים. נתחיל כמובן עם המצרכים שנדרשים להכנת החלה:

3 כוסות קמח רגיל

2 1/4 כפיות שמרים אינסטנט

1/2 כוס סוכר לבן

1 כפית מלח

1/2 כוס שמן

3 ביצים גודל לארג'

1/2 כוס מים חמימים

הוראות להכנה יופי של חלה טעימה

בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. בקערה נפרדת, טורפים יחד את השמן, הביצים והמים החמים. מוסיפים את החומרים הרטובים למרכיבים היבשים ומערבבים עד שנוצר בצק. כעת צריך ללוש את הבצק כ-10 דקות, או עד שהוא חלק וגמיש. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו במגבת, ומניחים לו לתפוח במקום חמים במשך כשעה, או עד שהוא הכפיל את גודלו.

כעת מקציפים את הבצק ומחלקים אותו ל-3 - 6 חלקים שווים. מגלגלים כל חתיכה לצמה. צריך לקלוע את הצמות יחד ולהניח את החלה על תבנית אפייה. מכסים אותה במגבת ומניחים לה לתפוח למשך 30 דקות נוספות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהחלה תפחה, מקציפים ביצה ומברישים אותה מעל החלק העליון של החלה. אופים את החלה במשך 25-30 דקות, או עד שהיא מזהיבה. מוציאים את החלה מהתנור ומניחים לה להתקרר לפני ההגשה.

איזה ממרחים טעימים עם חלה

כולם יודעים שחלה היא לחם יהודי מסורתי שלעתים קרובות קלוע ונאפה לאירועים מיוחדים. כולנו אוהבים מאוד חלות מתוקותאו רגילות. כמעט בכל הגרסאות, אנשים מחפשים את הטעם המעט מתוק. ולמרות שלא ברור מי המציא אותה או מהיכן מקורה של החלה, ידוע שהיא עתיקה מאוד. ככל הנראה המתכון המקובל כיום וטכניקות הקליעה לחלה פותחו והועברו בתוך קהילות יהודיות עם הזמן, מדורי דורות.

יש הרבה ממרחים טעימים שאפשר ליהנות מהם עם חלה תוצרת בית. כמה רעיונות:

1.     חמאה ודבש - תערובת של חמאה ודבש שניתן למרוח לציפוי מתוק וקרמי.

2.     נוטלה - ממרח שוקולד-אגוזי לוז הפופולרי שכל אחד אוהב.

3.     ריבה או ג'לי - ניתן להשתמש בכל סוג של ממרח בטעמי פירות מרעננים.

4.     גבינת שמנת - ממרח קרמי ניטראלי או חריף, עם זיתים או שמיר. 

5.     חמאת בוטנים - ממרח קלאסי לילדים, שמחליף את השוקולד שלפעמים נמאס. שימו לב שניתן להשיג חמאת בוטנים טבעית, ללא תוספת מלח.

6.     ממרח אבוקדו - מרסקים מעט אבוקדו עם מעט מיץ לימון ומלח ליצירת ממרח קרמי וטעים ומושלם לחלה.

7.     חומוס - בממרח קנוי או ביתי מתובל, העשוי מחומוס בתוספת גרגירים או שמן זית.

אלה כמה רעיונות. נסו לגוון ותמצאו את השילוב המועדף, לשדרוג חלה טעימה.

חלה קלה ופשוטה להכנה