לוגו אתר בטעינה

הידעת

חלת כוסמין בריאה וטעימה

אוהבים מאפים, לחמים וחלות, אבל גם רוצים להפוך את התזונה שלכם להרבה יותר טעימה ובריאה? סביר להניח שכבר יצא לכם פה ושם לנסות חלה קלה או כזאת שעשויה מקמח מלא. הפעם הגיע הזמן להכיר את הסוג שמבוסס על כוסמין. לא תאמינו כמה שזה בריא, לא תאמינו כמה שזה טעים. וחוץ מזה, אם תרצו להכין לבד, קבלו מאיתנו כמה טיפים נפלאים בעניין הזה. לא מסובך ולא מחייב אתכם לבלות יום שלם במטבח.

איך חלה מכוסמין כל כך בריאה?

לפני שנסביר בקצרה איך אפשר להבין חלה מוצלחת, קודם כל כדאי להבין איך החלות הללו, ממש כמו לחמניות כוסמין או לחם מהסוג הזה, הפכו לבריאים ולמומלצים כל כך. כוסמין, וזה אולי יפתיע חלק מהקוראים, זה לא כוסמת וגם לא דומה. מדובר בצמח ששייך לאחד ממיני הדגן, אבל הוא לא נועד לייצור קמח לבן פשוט. מדובר על דגן מלא, מאחד הסוגים הקדומים, החסונים והעמידים ביותר (וגם הבריאים כמובן).

סוג זה של קמח שימש להכנת מאפים עוד הרבה לפני העידן התעשייתי המודרני. יש הסבורים שבכוסמין יש פחות גלוטן, אבל למרות זאת אי אפשר להתייחס לכך כאל מוצר נקי לגמרי מגלוטן (לחמים או חלות ללא גלוטן זו קטגוריה נפרדת). מה שכן, הוא מתאים למאפים טובים יותר לעיכול ומשביעים מאוד. כל לחם או חלה כאלה, מכילים כמות משופרת של חלבונים, סיבים תזונתיים ורכיבים איכותיים נוספים. זהו פתרון מעולה לאנשים שאוהבים לחמים, אבל גם רוצים להוריד במשקל. קמח מהסוג הזה משביע במידה רבה, ואפילו תורם לרוגע ושלווה (בזכות תכולת וויטמינים מסדרת B). כמו כן, יש עוד פלוס – כל מאפה מסוג זה משפר את תהליך העיכול ומסוגל אפילו לאזן את רמות הסוכר.

איך באמת להכין חלות טובות יותר?

רוצים להכין חלת כוסמין רגילה או מתוקה, אבל בצורה הרבה יותר מקצועית, מוצלחת וטובה? אספנו כמה טיפים מצוינים, ממיטב האופים.

1.      בצק טוב ומשובח נוצר מערבוב של קמח ומרכיבים יבשים, עם מים. את המים צריך להוסיף לאט לאט ולערבב. יש שמשתמשים במכונת לישה ויש שאוהבים ללוש ביד, כדי להרגיש את הבצק. על כל פנים, אל תציפו את הקמח עם יותר מדי מים.

2.      בהכנת החלה תצטרכו להשתמש במרכיבים יבשים שונים ובמרכיבים לא יבשים. הוסיפו תחילה את כל המרכיבים היבשים לקמח הכוסמין המשובח וערבבו היטב. רק לאחר מכן מוסיפים את המים ומערבבים.

3.      להכנת חלה מושלמת, צריך ללוש היטב את הבצק. אחרי הלישה כדאי לתת לבצק לתפוח אפילו כפול מגודלו. לאחר מכן להמשיך ללוש לפני הרידוד והכנת ה"צמות".

4.      בקליעת החלה, את תנסו להדק יותר מדי את הבצק. הבצק עוד ממשיך לתפוח אפילו בזמן האפייה. 

5.      לצורך חלה יפה תוכלו להשתמש בחצי קילו עד קילו קמח, הוסיפו מעט סוכר (תלוי עד כמה אתם אוהבים מתיקות), טיפה מלח, שמרים יבשים. אם אתם אוהבים שומשום על החלה, יש למרוח על החלה מעט ביצה ולפזר סומסום לפני האפייה.

6.      את החלה יש לאפות כ-15 – 20 דקות או עד להזהבה.

חלה טובה, משדרגת כל ארוחה

בין אם אתה אוהבים אותה רגילה ובין אם אתם מעדיפים חלות מתוקות, זה סוג הלחם המפנק האולטימטיבי. היא יכולה לשדרג כל ארוחה, אהובה על ילדים ועל מבוגרים כאחד. אפשר להגיש אותה לאורחים, לשלב אותה לצד סלט, מרק, מנה עיקרית או כארוחה בפני עצמה בכריכים מפנקים. אפשר להכין ממנה כריכים עשירים או להגיש לצד מטבלים.

חלת כוסמין בריאה וטעימה