לוגו אתר בטעינה

הידעת

טיפים להכנת ארוחת ערב מקורית לילדים

טיפים להכנת ארוחת ערב מקורית לילדים

אין הורה שלא חווה את השאלה "מה אוכלים היום בערב?" ואין הורה שלא חיפש דרכים יצירתיות לעניין את הקטנטנים וגם לגרום להם למעט התלהבות מהארוחה הסטנדרטית. ביצה מקושקשת, גבינה וירקות כבר לא מריצים את הילדים אל השולחן, אבל אפשר להפוך את המרכיבים הפשוטים ליצירתיים ומעניינים יותר. הערב הוא לא זמן להכנת מנות גורמה מסובכות אחרי יום פעילות ועייפות מצטברת, אבל ישנם כמה רעיונות להכנת ארוחת ערב קלה, שהילדים (וגם המבוגרים) ישמחו לאכול ואפילו להצטרף להכנה.

 

מרכיבים ארוחה

לא קשה להלהיב ילדים כשאתם מפתיעים אותם ביצירתיות, אבל עם הזמן לא יהיה מנוס מחיפוש רעיונות יצירתיים חדשים כדי לשמר את ההתלהבות בזמן ארוחת ערב. מרכיבי הארוחות ברובם כוללים לחמים מסוגים שונים, ירקות, ביצים וגבינות, והפנקייק יכול להיות קינוח

לארוחה, כשאפשר לזלף מעליו דבש, סילאן, רוטב מייפל או רוטב שוקולד. לילדים הרגישים לחלב, יש גם גרסה טבעונית ולא פחות טעימה.

 

טוסט סמיילי

לחם הוא מרכיב בסיסי, משביע וזמין, ואם ילדים אוהבים פיתה או לחמנייה, אפשר לבחור בכל אחת מהאפשרויות. מכינים כריך פשוט, הכולל את הגבינות שאוהבים. יוצרים על החלק העליון של הפיתה או על הפרוסה העליונה עיניים ופה צוחק. את חורי העיניים ממלאים בזיתים, את הפה מקשטים בקטשופ או בחתיכת פלפל אדום. מכניסים לטוסטר או לתנור, ולאחר שהטוסט מוכן מניחים אותו על צלחת ויוצרים תלתלים מפרוסות מלפפון מסביב לפרצוף הצוחק.

 

פרח ירקות בהכנה עצמית

כשמדברים על יצירתיות, המרכיבים עצמם יכולים להיות בסיסיים אבל דרך ההגשה היא העיקר. במנה זו כדאי להכין מראש מגש ירקות חתוכים מגוונים, ולקרוא לילדים להכין ציור מירקות. הכינו לכל ילד צלחת שבמרכזה גבעת טונה מהודקת. עליה פזרו כמה גרגירי תירס והנה האבקנים של הפרח, שהילדים מוזמנים לקשט ולהוסיף עלי כותרת מירקות צבעוניים לפי בחירתם. אחרי שהציור מוכן, זה הזמן לאכול אותו. אם יש ילדים שבוחרים להכין ציור אכיל אחר, כל יצירה תתקבל בברכה.

 

פנקייק (גם גרסה טבעונית)

אין ילד שלא אוהב פנקייק, וזו דרך מתוקה וטעימה לסיים את היום. ההכנה אורכת כמה דקות, ואפשר לטגן במחבת או להניח על פלטה חשמלית, כך אין צורך בטיגון או בשמן. מערבבים בקערה ביצה, ריוויון, קמח, חמאה מומסת, סוכר, אבקת אפייה ומעט מלח. את הבלילה יוצקים למחבת קטנה, למחבת שקעים או שיוצרים עיגולים על פלטה חשמלית. לאחר שהפנקייק משחים הופכים לצידו השני ולאחר דקה מוציאים. מניחים על צלחת גדולה כדי שיצטננו מעט, אף על פי שהריח יקשה על כולם להמתין.

אם רוצים גרסה טבעונית מערבבים בקערה קמח תופח, סודה לשתייה, סוכר, חלב סויה, תמצית וניל, שמן ומעט מלח. את שתי הגרסאות הילדים ישמחו לאכול בתוספת של רוטב מתוק, ואפשר להוסיף מעט קינמון.