לוגו אתר בטעינה

הידעת

טיפים להכנת חלות מתוקות לשבת

חלה קלה, חלת בצל, חלת כוסמין – לא משנה איזה סוג הוא המועדף עליכם, חלה טרייה היא גאונות קולינרית וחלק בלתי נפרד מהמורשת היהודית ישראלית. אנחנו רק חושבים על בוקר יום שישי, וכבר יכולים להריח את הריח המוכר והאהוב.

יותר ויותר ישראלים התחילו לאפות חלות בבית כתחביב. אם גם לכם מתחשק לנסות בסופ"ש הקרוב במקום לקנות במאפייה הקרובה, מאפיית אנג'ל כאן בשבילכם. חשבנו לתת לכם כמה טיפים לאפיית חלה ביתית. אנחנו אומרים לכם כבר מעכשיו, כדאי לכם להדפיס את המתכון ולתלות על המקרר, כי אתם הולכים להתמכר אליו אחרי הפעם הראשונה.

כל אחד אוכל את החלה שלו קצת אחרת, יש את אלה שטובלים אותה ברוטב של הדג, ויש כאלה שאוכלים בלי הקשה. ככה או ככה – כל בית ישראלי יודע שאין דבר כזה קידוש של שישי בלי חלה. ניתן למצוא היום סוגים שונים של חלות.

מאז ומעולם היה חשוב לנו לשלב בין בריאות לטעם, ועל זה אנחנו שמים את הדגש במאפייה. בעינינו, חלה יכולה להיות גם וגם. עשירה בטעם ובערכים תזונתיים בו זמנית.

במאה גרם של חלה תוכלו למצוא: 284 קלוריות, 53 גרם פחמימות, 4 גרם שומנים ואפילו 9 גרם חלבונים.

איך אופים חלה נכון?

הנה כמה טיפים מנצחים שיעזרו לכם לאפות בקלות חלה מתוקה לשבת:

הקפידו להתעסק בחומרים יבשים לפני רטובים – גשו לערבב את כלל המרכיבים היבשים (קמח, שמרים, מלח וסוכר) לפני שאתם מתחילים להוסיף נוזלים.

תנו לגלוטן מספיק זמן לתפוח – שימו לב שאתם לשים את הבצק בצורה איכותית ורציפה במשך 15 דקות לפחות.

הוסיפו את המים בהדרגה – באופן כללי מומלץ להיות סבלניים. אם תכינו את החלה מתוך אהבה היא תצא מושלמת. כמות המים שדרושה עלולה להשתנות בין קמחים שונים. הדרך הכי טובה להוסיף מים היא בהדרגה. זכרו שהמטרה היא לקבל בצק במרקם אחיד, לא סמיך מדי ולא דליל מדי.

קלעו את החלה בחוכמה – נסו לקלוע את הצמה בעדינות, תוך שאתם משאירים מקום לאוויר. קליעה הדוקה מדי תגרום לחלה להיקרע כשהיא מתנפחת.

תנו לחלה להתקרר – טוב, אנחנו מודים, זה הטיפ הכי קשה ליישום. אם יש לכם את הסבלנות, מומלץ לתת לחלה להתקרר למשך כמה דקות אחרי שהיא יוצאת מהתנור לפני שניגשים לאכול אותה.

מתכון מנצח לאפיית חלה ביתית

מאסטרים באפיית לחמים ביתיים או מתחילים בתחום, זה לא משנה. כולם יכולים להשתמש במתכון הזה כדי לגרוף מחמאות מהאורחים של הארוחה.

מרכיבים ל-3 חלות מתוקות: 1 ק"ג קמח מנופה (על פי בחירתכם), 60 מ"ל שמן זית, כף שמרים יבשים, כף מלח, 50 גרם סוכר (יכולים להתפרע ולהשתמש בתחליפים בריאים יותר כמו דבש, סילאן או מייפל) ו-600 מ"ל מים (זכרו שהכמות יכולה להשתנות בין סוגי קמחים שונים), שומשום וביצה לציפוי.

אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים היבשים עד שמתקבלת תערובת אחידה (כמו בטיפ הראשון), ניתן להשתמש במיקסר.

מוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק מקבל את המרקם הרצוי.

לשים למשך רבע שעה לפחות.

מניחים את כדור הבצק בתוך קערה גדולה ומניחים לו לתפוח למשך 45 דקות או עד שהוא מכפיל את גודלו.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, חוצים כל חלק לשניים, ומותחים אותם עד שמתקבלות 6 רצועות שוות בגודלן ובעוביין.

קולעים 2 רצועות אחת בשנייה (מבלי לשכוח להשאיר מקום לקצת אוויר), מכסים במגבת ומניחים לחלות לתפוח למשך חצי שעה.

מחממים תנור לטווח שבין 200 ל-220 מעלות וניגשים להכין את הציפוי.

שוברים ביצה בקערה, מוסיפים נגיעת סוכר (או כל תחליף אחר), זרעי שומשום, מלח ומערבבים היטב. כשהחלות מסיימות לתפוח, מורחים עליהן את הציפוי בעדינות ומכניסים לתנור לאפייה למשך עשרים דקות (או עד שהן מזהיבה).

לאפות חלה לבד VS לקנות חלה טרייה במאפיית אנג'ל

אנחנו אוהבים לראות אתכם אופים את החלות שלכם. אבל, לא תמיד יש לכם את הזמן והכוח, וזה לגמרי לגיטימי. ימי שישי בבוקר יכולים להיות גדושי סידורים.

אנחנו כאן לכל מקרה שאתם לא מספיקים. החלות האהובות של אנג'ל תמיד יחכו לכם!

מוזמנים למצוא באתר שלנו עוד מתכונים שווים, ובטוחים שתצליחו לאפות בעתיד פיתה בלי להרגיש.

לאפות חלות מתוקות – בגלל המסורת והטעם

המתיקות המעודנת של חלות מתוקות נושאת עימה טעם של בית, טעם של מסורת. חלה קלה, חלת בצל או חלה מתוקה, ללא קשר לסוג, כל חלה מושרשת עמוק בתרבות היהודית הישראלית. חשבו על ניחוח של חלה טרייה בבוקר יום שישי, וזה לא רק ריח. זהו חיבוק נוסטלגי, המעורר זיכרונות מבית אמא ואבא, מסורות שעברו מדור לדור. חלה אינה רק לחם קלוע. זה סמל למשפחה, למורשת ולשמחת השבת.

בעבר, לחמים כהים וגסים יותר נקשרו לעוני, ואילו לחם לבן, ששוכלל באמצעות התקדמות טכנולוגית, היה סמן לשפע. וחלה היא כבר יותר מזה. קשה לדעת כיום מי המציא את החלה, אבל דבר אחד ברור, היא לא רק אוכל אלא גם רגש, שפע, מסורת ואהבה.

אפייה ביתית - המדריך שלכם ממאפיית אנג'ל

יותר ויותר ישראלים מאמצים את חדוות אפיית החלות בבית. הרבה אנשים מרגישים שזה יותר מאשר תחביב לטקס של סוף שבוע הקרב ובא. מאפיית אנג'ל, שמבינה את הטרנד, מציעה טיפים חיוניים למי שמעדיף את הסיפוק של אפיית חלות ביתיות. המדריך שתוכלו לעיין בו בהרחבה מדגיש את חשיבות הרצף באפייה – אופי הטיפול בחומרים היבשים לפני הרטובים, מתן אפשרות לגלוטן לתפוח באופן מלא, הוספת מים בהדרגה וקליעת הבצק בזהירות. צעדים אלו, יחד עם סבלנות ואהבה, מבטיחים חלה מתוקה מושלמת. מאפיית אנג'ל מעודדת את כולם לנסות את מזלם בתהליך מענג זה, ובטוחה שתהיה חוויה מספקת וטעימה.

ערך תזונתי - בריאות פוגשת טעם

מאפיית אנג'ל מייחסת חשיבות עצומה לאיזון בין בריאות לטעם, במיוחד בהיצע החלות המוצעות לציבור הלקוחות הרחב. מנה סטנדרטית של 100 גרם חלה מכילה תערובת מזינה של 284 קלוריות, 53 גרם פחמימות, 4 גרם שומנים ו-9 גרם חלבונים. ערך תזונתי זה מדגיש את מחויבותה של המאפייה להציע מוצרים שאינם רק עשירים בטעם אלא גם מועילים וראויים לשמם מבחינה בריאותית. במאפייה המפורסמת דבקים בפילוסופיה שאוכל יכול להיות גם תענוג לחיך וגם ברכה לנשמה, מה שהופך את החלות שלהם לפינוק שמתאים גם לצרכנים בעלי מודעות לאיכות חומרי הגלם ולבריאות.

חלות מתוקות