לוגו אתר בטעינה

הידעת

לא כולם אוהבים מחמצות. ממרחים שיהפכו כל לחם מחמצת לחוויה

לחם מחמצת, המאופיין בטעמו המודגש הוא אולי לא "כוס התה" של שלכם. זו עובדה, לא כולם אוהבים מחמצות, אך יש להן יתרונות מגוונים. אז אם גם אתם לא מתחברים באופן מיוחד לטעם או למרקם, יש פתרון. על ידי שילוב עם ממרחים מעניינים וטעימים, גם אלה שאינם אוהבים לחם מסוג זה יכולים לשלב אותו בתזונה הבריאה שלהם או של ילדיהם.

מאמר זה יציג לפניכם לא רק מה הסיבות שאנשים מסוימים עשויים שלא להעדיף לחם מחמצת. מה שחשוב יותר הוא שאנו כאן כדי להדגיש את היתרונות של צריכתו בתזונה ואיך כן ליהנות ממנו. הכירו כמה ממרחים ורטבים ומטבלים שיכולים לשדרג כריכי לחם מחמצת. כל זאת, על מנת להפוך אותם למושכים לעין וטעימים מאוד לחיך.

טעם נרכש, לא מובן מאליו

אנחנו מכירים לא מעט אנשים שמחבבים מאוד לחם מחמצת, אך יש כאלה שמרגישים שמדובר על טעם נרכש. הטעם החמצמץ ולעיתים מעט חריף של לחם כזה נובע מתהליך התסיסה הטבעי שלו.  החמיצות הראשונית יכולה להרגיש פחות נעימה למי שרגיל לטעמי לחם מתונים, רגילים. כמו כן, המרקם של הלחם קצת יותר נוקשה או חזק, לעומת לחמי שמרים. אנשים מסוימים עשויים להעדיף מרקם קליל ואוורירי יותר שהם רגילים אליו. אבל הרטבים, הממרחים או המטבלים המתאימים, יעזרו לכם להתרגל ללחם ואף לחבב אותו וליהנות מיתרונות תזונתיים ראויים לציון. אגב, למי שסובל ממעי רגיז, יתכן שכדאי להעדיף לחם מקמח מלא מהסוג הרגיל (לא מחמצת).

הממרחים והמטבלים הטעימים שמשדרגים את הלחם

כדי להפוך את לחם המחמצת לטעים ומעניין יותר בפה, נסו לשלב אותו עם הממרחים הטעימים הבאים:

1.     אבוקדו או טחינה - מורחים שכבה של אבוקדו בריא או טחינה במרקם חלק. קבלו מנה טעימה ובריאה של שומנים חד בלתי רוויים, בשילוב סיבים תזונתיים וחלבון על בסיס צמחי.

2.     פסטו – עגבנייה - הטעמים העזים והמקפיצים של פסטו בזיליקום, בשילוב פרוסות עגבניות טריות, מוסיפים פרץ של רעננות ועומק לכריכי לחם מחמצת.

3.     חמאת שקדים בשילוב פרוסות בננה - פנקו את עצמכם מפעם לפעם עם שילוב מאוזן של חמאת שקדים ובננות פרוסות. הממרח המענג הזה מציע תערובת של שומנים בריאים, חלבון ומתיקות טבעית נהדרת.

4.     סלמון מעושן וגבינת שמנת - לקבלת טוויסט מתובל, הניחו פרוסות דקות של סלמון מעושן וגבינת שמנת טובה על לחם מחמצת. קבלו כריך טעים ועתיר חלבון.

5.     סלט חומוס תוצרת בית - מעכו גרגרי חומוס עם מיץ לימון, שמן זית ותבלינים ליצירת ממרח חומוס עשיר בטעמים. טעם ישראלי אותנטי המשולב עם חלבון צמחי בכל ביס.

6.     סלט ביצים – קחו ביצים קשות, מיונז, חרדל ועשבי תיבול ליצירת ממרח טעים המאזן את הטעם הטבעי של לחם מחמצת.

7.     מטבל תרד וארטישוק לאירוח – שילוב מפתיע ומרענן של תרד עם ארטישוק וגבינה, מתאים מאוד לצנים של לחמי מחמצת.

8.     הכוח של פלפל קלוי -  ערבבו יחד פלפלים אדומים קלויים, גרגרי חומוס, טחינה, שום ותבלינים ליצירת מטבל תוסס ומלא אנרגיה.

נסיים עם כמה מהיתרונות הבריאותיים של לחם מחמצת שכדאי להכיר. קודם כל, הוא מביא עימו שיפור וחיזוק של מערכת העיכול (בזכות תהליך התסיסה המעורב בהתפחת הלחם הטבעית). בנוסף, המעי סופג יותר ערכים מזינים מכל ביס של לחם מחמצת. ובנוסף, לעומת לחם לבן רגיל, הלחם הזה מאופיין באינדקס גליקמי נמוך. כלומר לאחר האכילה לא מרגישים עייפות המאפיינת אכילה משביעה.

לא כולם אוהבים מחמצות. ממרחים שיהפכו כל לחם מחמצת לחוויה