לוגו אתר בטעינה

הידעת

לחמים מקמח לבן או מקמח כוסמין?

לחמים הם מזון בסיסי שבני אדם צורכים כבר במשך מאות שנים, ויש לזה כמה סיבות טובות – הם זמינים (או קלים להכנה), ומזינים. הם מגיעים בצורות, גדלים ומרכיבים רבים ולכל אחד מהם היתרונות והחסרונות שלו. כיום, בתרבות השפע, כל אחד יכול למצוא לעצמו את הסוג המועדף עליו.

אחד הסוגים הנפוצים הוא הלחם הלבן שממנו מייצרים מגוון רחב של מוצרים: פיתות, חלות, לחמניות, פוקאצ'ות, מאפים וכו'. עם זאת, בשנים האחרונות גם לחם כוסמין צבר פופולריות כאלטרנטיבה בריאה יותר.

במאמר זה נחקור את ההבדלים בין שני סוגי הלחמים ונקבע איזה מהם הוא הטוב ביותר עבורכם.

הבדלים תזונתיים

לחם לבן עשוי מקמח חיטה מזוקק, שהוסר מהסובין והנבט שלו. עם תהליך ההסרה, הקמח מאבד סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים עד שמתקבלת פחמימה פשוטה עם אינדקס גליקמי גבוה. טעימה במיוחד, אבל לא כל כך מזינה. או לפחות, לא מנצלת את הפוטנציאל המלא שלה.

לחם כוסמין לעומת זאת, שעשוי מכוסמין (דגן קדום) מעובד פחות. מה שאומר שהוא שומר על הרכיבים התזונתיים שלו. לחם כוסמין מהווה מקור טוב לסיבים, חלבונים ופחמימות מורכבות. דבר שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור אלה שרוצים לשמור על רמות סוכר ואנרגיה יציבות בדם.

השוואה קלורית

אם אתם עוקבים אחרי צריכת הקלוריות שלכם, השאלה הראשונה שקפצה לכם היא "כמה קלוריות יש בפיתה?". ובכן, מהבחינה הזו אנחנו יכולים להגיד שפיתת כוסמין יכולה להיות בחירה מצוינת עבורכם.

על פי הערכים התזונתיים, ב-100 גרם פיתה כוסמין יש 198 קלוריות (כאשר במאה גרם פיתה רגילה יש 239).

אמנם אי אפשר להגדיר אותה כדלת קלוריות אבל היא בהחלט תעזור לכם לעמוד ביעדים הדיאטטיים שלכם תוך שהיא מתעכלת בקלות יותר, מעודדת תחושת שובע, ומכילה וויטמינים שעוזרים לשמור על בריאות מערכות הגוף.

טעם ומרקם

כשזה מגיע לטעם, ללחם כוסמין יש טעם אגוזי ומתקתק שמשתלב היטב עם תוספות מלוחות ומתוקות כאחת. המרקם של פיתות כוסמין צפוף יותר ולכן יכול להכיל מילוי מבלי להתפרק, עובדה שעשויה להיות מושכת במיוחד עבור חובבי סנדוויצ'ים גדושים.

ללחם לבן לעומת זאת יש טעם ניטרלי שיכול להיתפס כתפל ולא מעניין. עם זאת, הוא בדרך כלל רך וקל יותר מלחם כוסמין.

כמות גלוטן

הבדל נוסף בין קמח לבן לקמח כוסמין הוא תכולת הגלוטן. לחמים לבנים עשירים בגלוטן, מה שעלול להיות בעייתי עבור אנשים עם רגישות לגלוטן או צליאק. לחמי כוסמין לעומת זאת מכילים פחות גלוטן, מה שהופך אותם לאופציה טובה יותר עבור אלה שרוצים להפחית את צריכת הגלוטן.

עם זאת, חשוב לציין שלחם כוסמין לא נטול גלוטן לחלוטין ולכן לא מתאים עבור אנשים שסובלים מאלרגיות חמורות.

אם לנסות לסכם, גם ללחם לבן וגם ללחם כוסמין יש מאפיינים ויתרונות ייחודיים משלהם והבחירה בסוג המועדף תהיה תלויה בהעדפות הטעם האישיות שלכם ובמטרות התזונתיות שהצבתם לעצמכם. הלחם הלבן נוח, זמין באופן נרחב ובעל טעם ניטרלי ופופולרי שאפשר לשלב עם טעמים רבים. עם זאת, בהחלט ניתן להגיד שלחם כוסמין הוא הבחירה הבריאה יותר בשל תכולת החומרים התזונתיים שלו.

מאפיית אנג'ל היא אחת מיצרניות הלחם הגדולות בישראל, עם מגוון רחב של מאפים איכותיים לצרכנים ברחבי הארץ. עם למעלה מ-90 שנות ניסיון בתעשיית האפייה, שיכללנו את אומנות היצירה של לחם טעים וטרי שקולע בול לטעם של כולם.

אנחנו משתמשים רק בחומרי הגלם הטובים ביותר ובשיטות האפייה המסורתיות כדי ליצור מוצרים שהם לא רק טעימים אלא גם בריאים ומזינים. מלחם לבן קלאסי דרך לחם מחיטה מלאה, פיתות, לחמניות, חלות ועוד – מאפיית אנג'ל מציעה משהו לכולם.

המחויבות שלנו לאיכות ולמצוינות מגיעה מהניסיון והתשוקה וניכרת בכל ביס מלחם שהפך לשם דבר אהוב בישראל.

לחמים מקמח לבן לעומת קמח כוסמין