לוגו אתר בטעינה

הידעת

בדיאטה: לחם שיפון קל או לחם חיטה מלאה?

תזונה נכונה מוסיפה בריאות והיא גם יכולה לעזור להוריד במשקל, בצורה נאותה. האם אפשר לשלב לחם חיטה מלאה בדיאטה? ואולי עדיף לבחור בלחם מסוג אחר כמו למשל שיפון קל?

קודם כל נתחיל עם עובדה: אנשים שמנסים לוותר לחלוטין על לחמים בזמן דיאטה, משיגים לרוב את התוצאה ההפוכה בגלל התקפי זלילה. בדיאטה, כל מה שצריך לעשות זה למצוא את הלחמים העדיפים, שיעזרו לשמור על המשקל ולמנוע התקפי זלילה לא מבוקרים. בשורות הבאות נתייחס לשני סוגים לחמים, מה עדיף ובאילו דרכים הם תורמים לתזונה נכונה ואפילו לירידה במשקל.

עובדות על לחם שיפון קל וחשיבותו

מובן מאליו כי לחם שיפון קל עשוי מקמח שיפון. יחד עם זאת בהשוואה לשיפון רגיל, מדובר בפתרון מופחת קלוריות לכל פרוסה. יחסית לשיפון רגיל, כל פרוסה מאופיינת ביותר אווריריות וגם טעם יותר מעודן. לעיתים גם הגוון של הלחם יחסית בהיר, אך בוודאי שלא כמו לחם לבן. שימו לב כי הרבה אנשים מוצאים את הטעם של הלחם כעדיף על פני שיפון מלא רגיל. הוא גם עשוי להיות רך יותר ולעיתים מוספים לו קמח מסוג נוסף. זה יכול להתאים לאנשים שפחות מתחברים לטעם של השיפון הרגיל או של הלחם המלא.

השיפון הקל יכול להוות מרכיב טוב בתזונה דיאטטית, תוך אספקה של פחמימות במינון מופחת ומתן הרגשה די טובה של שובע. חשוב לציין שהוא מכיל יותר רכיבים מזינים ביחס ללחם לבן. אפשר להכין ממנו כריכים נהדרים, בהתאמה לרוב סוגי הדיאטה הבריאותיים והמומלצים על ידי דיאטניות ורופאים. עוד חשוב לציין כי השיפון נחשב ללחם עם אינדקס גליקמי נמוך, הן ביחס ללחם הלבן והן ביחס לזה שאופים מחיטה מלאה. המשמעות היא שהוא לא מקפיץ את רמת הסוכר ומפחית את תחושת העייפות לאחר האוכל. כתוצאה מכך, הרבה אנשים מגלים שלמרות שהפרוסה קלה יותר, היא משביעה למדי ומונעת את תחושת הצורך במתוק לאחר האוכל.

עובדות על לחם חיטה מלאה וחשיבותו

לחם מחיטה מלאה ידוע בכך הוא עדיף בהרבה על לחם לבן. הוא עשוי מקמח שלא מנפים ממנו את הגרגרים ואת הסובין כך שנשארים מרכיבים מזינים, נבט חיטה, מינרלים, ויטמינים וסיבים מסיסים וגם לא מסיסים. הלחם מאופיין בטעם חזק יחסית, הוא מסיבי למדי וטעמו דומיננטי לעומת השיפון הקל. בזכות הסיבים התזונתיים שהוא עשיר בהם, למרות שהוא לא דיאטטי בהגדרה, הוא יכול בהחלט להתאים גם לדיאטה. הרבה אנשים מגלים שהם פשוט נעשים שבעים אחרי צריכה מופחתת של לחם זה.

שיפון קל לעומת לחם מחיטה מלאה

לעומת לחם מקמח מלא, לחם שיפון קל מכיל פחות קלוריות לפרוסה, בנוסף הוא גם מכיל פחות גלוטן, מה שעשוי לסייע לתהליך העיכול לאנשים שגלוטן פחות עושה להם טוב (אבל לא מתאים לנמנעים מגלוטן). השיפון הקל הינו בעל טעם יחסית עדין, הוא מכיל פחות סיבים כך שהוא עשוי להיות פחות משביע לעומת המלא. יחד עם זאת, הוא מכיל יותר סיבים לעומת לחם לבן רגיל ומבחינה זו הוא עדיף. 

בשורה התחתונה, גם לחם שיפון קל וגם לחם חיטה מלאה יכולים להיות חלק בדיאטת הרזיה. לכל אחד מהם יתרונות משלו וכאשר צורכים במידה, הם מסייעים לא רק לירידת משקל אלא גם לשמירה על המשקל הרצוי לאורך זמן. אם אתם מעדיפים טעם מעודן ורוצים לרדת מהר יותר, נסו לאכול יותר לאורך השבוע, מלחם השיפון הקל. מדי פעם, כאשר אתם רוצים תחושת שובע משופרת, התפנקו עם לחם מחיטה מלאה שהוא עשיר בטעם ודחוס יותר.

בדיאטה: לחם שיפון קל או לחם חיטה מלאה