כולנו יכולים להסכים שאין מתחרה לריח של חלה ביתית הנאפית
בחום ואהבה. יחד עם זאת, לא לכולנו יש זמן פנוי בכדי לקלוע חלות במשך היום.
חנויות המאפים הן כבר מזמן לא חנויות שמגיעים אליהן על אם
הדרך. למעשה חנויות המאפים הן ממש מגרש משחקים לאוהבי מתוקים, מלוחים ומגוון סוגי לחמים.
במהלך מאמר זה אנו נסקור מספר חלות ואת הערך התזונתי שלהם.
אתם מוכנים?
חלת בצל - הלהיט של השנים האחרונות
אם לא שמעתם על חלת בצל, סביר להניח שלא ממש הייתם פה בשנים האחרונות. מדובר בחלה
המבוססת על גבי בצל, ההכנה שלה פשוטה והטעם מטורף. אגב, אנחנו לא יודעים אם ציינו,
אבל מדובר באחד המוצרים הטרנדיים ביותר בעולם הטבעוני.
ערך תזונתי:
כאשר אנחנו מדברים על מנת בצל ממוצעת אנחנו יכולים לראות
קרוב ל - 2000 קלוריות בהתאמה, 170 גרם שומן יחד עם למעלה מ - 4000 מיליגרם נתרן.
חלות מתוקות - הטעם האהוב והמוכר
כולנו מכירים אותן, למעשה הן כבר מזמן הפכו לטעם האהוב
והמוכר. חלות מתוקות הן מלאכת מחשבת של ממש ומושקע בהן הרבה חום ואהבה. חלה מתוקה
הפכה להיות חלק בלתי נפרד משולחן השישי שלנו וניתן למצוא אותה בצורות רבות ובסוגים
שונים.
כאשר אנחנו מדברים על ערך תזונתי של חלות מתוקות אנו לא
מדברים על ערך אחיד, מאחר ויש עשרות משתנים רבים ותוספות המשפיעות על הערך התזונתי
שלהם. על מנת לתת אינדיקציה קטנה לקחנו את החלה המתוקה של אנג'ל.
ב100 גרם חלה מתוקה של אנג'ל ניתן למצוא 283 קלוריות, 8.5
חלבונים, 53.2 פחמימות ו-4 שומנים. כאשר בפרוסה אחת בגודל ממוצע של 50 גרם תוכלו
למצוא 141 קלוריות, 4.2 חלבונים, 26.6 פחמימות ורק 2 שומנים!
חלה קלה
מדובר למעשה בחלה המסורתית שכולנו מכירים. אנחנו פוגשים אותה
כמעט בכל בית - זה יכול להיות בשולחן שישי, כ-כריך בוקר לילד בבית ספר וכתוספת
לארוחה.
כאשר אנחנו מדברים על ערך תזונתי של חלה קלה מבית אנג'ל, אנו
רואים: 219 קלוריות, 1.7 שומנים, 12.6 חלבונים ו-11.0 סיבים תזונתיים לפי 100 גרם!
חלה קלה של אנג'ל נבדקה ועמדה בכל הקריטריונים של האגודה
הישראלית לסוכרת כאשר פרוסה אחת מכילה כ-6.5(בקירוב) פחמימות זמינות.
מכינים את החלה בעצמכם? ריכזנו עבורכם מספר טיפים
החלטתם לצאת למסע קטן ולהכין את הלחמניות בעצמכם? ריכזנו
עבורכם מספר טיפים שיעזרו לכם להכין את החלה הטובה ביותר.
יבש לפני רטוב - הכניסו את החומרים היבשים וערבבו אותם. רק לאחר שהם התפזרו בקמח בצורה
אחידה, הוסיפו את החומרים הרטובים.
אל תמהרו עם המים - אנחנו מאמינים בלעשות הכל בחום ואהבה, כאשר כמות המים עשויה להשתנות
בהתאם לסוג הקמח ומשתנים שונים. תוסיפו מים בהדרגה עד שתקבלו את המרקם שרציתם.
תנו לגלוטן להתפתח - תוכלו
לעשות זאת באמצעות לישה ארוכה. אנו ממליצים על לישה של לפחות 15 דקות.
הסוד לחלה שלא נקרעת - על מנת שהחלה לא תקרע, תצטרכו להשאיר מעט אוויר לחלה שלכם. אל תהדקו
חזק מדי את הרצועות ותנו מקום לאוויר להיכנס מעט פנימה, כך תוכל החלה להתנפח בלי החשש
שתקרע.
לתת לה להתקרר - אחד הדברים הראשונים שאנחנו רוצים ברגע שאנחנו רואים חלה מתוקה וזהובה
יוצאת מן התנור זה לתת לה ביס. חכו מעט, תנו לחלה להתקרר מעט בטמפרטורת החדר לפני
שאתם מתחילים לאכול ממנה או לפרוס אותה.