לוגו אתר בטעינה

הידעת

איך תוכלו לגוון לילדים ארוחת בוקר עם פיתה?

אין דברים טעימים כמו פיתה טרייה, נכון? היא חמה, רכה, הולכת מצוין עם כל כך הרבה מאכלים וכל ביס עושה טעם של עוד. אין לנו ספק שהיא יכולה לתת תפנית מעניינת גם לארוחות העשר של הילדים שלכם!  

כמה פעמים הילד שלכם החזיר את הכריך שלם כמו שהוא? כמה פעמים מצאתם שאריות של סנדוויץ' עם עובש בתא הקטן של הילקוט? אלה דברים שמרגישים כאילו כל ההשקעה שלכם ירדה לטמיון.

אם אתם רוצים לשנות את המצב, כל מה שאתם צריכים לעשות זה שני דברים פשוטים: להתחיל להשתמש בלחמים ומרכיבים טריים ולשמור על גיוון. הצעדים הקטנים האלה יעזרו לכם לצמצם משמעותית (ואפילו להעלים) מקרים כאלה.

אז המאמר הזה נכתב עבור כל אותם הורים שדואגים לבריאות של הילדים שלהם ורוצים שהם יכניסו לגוף שלהם חומרים בריאים, טעימים ומזינים. נדבר על היתרונות הבריאותיים של הפיתה וניתן לכם שלושה רעיונות לכריכים שווים.

 

הערכים התזונתיים של הפיתה

אחת השאלות הראשונות שעולות בהקשר הזה היא "כמה קלוריות יש בפיתה", אז הנה הנתונים לפי 100 גרם: 236 קלוריות, 1.4 גרם שומן, 295 מ"ג נתרן, 46.6 גרם פחמימה, 5.4 גרם סוכרים, 1.25 כפיות סוכר, 3 גרם סיבים תזונתיים, ו-7.8 גרם חלבונים.

זוהי פיתה בלאדי מסורתית של מאפיית אנג'ל, יש לה מרקם וטעם ייחודי. היא גם רכה, גם אוורירית, וגם מוגשת באיכות של עבודת יד.

וכמובן, היא לא מכילה חומרים משמרים לא טבעיים, וחברותית גם לטבעונים.

 

3 מתכונים לכריכים מפיתה

"פיתה פיתה" מוקפץ- מחממים ווק על להבה בינונית ומוסיפים שתי כפות שמן שומשום, מטגנים קילו חזה עוף (חתוך לרצועות) במשך 10 דקות עם שלוש כפות דבש. כשהנוזלים מתאדים, מוסיפים כף פפריקה מתוקה וממשיכים לטגן עד שהעוף מקבל צבע יפה.

מוציאים את העוף, מוסיפים למחבת עוד שתי כפות שמן, רבע כפית כורכום וכף דבש. מטגנים פלפל אדום, פלפל ירוק, גזר וצ'ילי פרוסים לרצועות.

כשהירקות מזהיבים, מוסיפים את החזה עוף שוב, מתבלים עם מלח פלפל ורוטב טריאקי.

כשהעוף מוכן, מכניסים את הכל לפיתה (גם פיתות מקמח כוסמין מתאימות כאן) ונהנים מביס מושלם!

גבינה צפתית ומטבוחה אסלית- לצורך הכנת הרוטב תצטרכו קילו עגבניות אדומות, פלפל אדום, 4-5 שיני שום, שמן זית, פפריקה מתוקה ושאר תבלינים לפי הטעם.

הרתיחו מים לצורך חליטת עגבניות, הסירו מהן את הקליפה כשהן מוכנות, וחתכו לקוביות קטנות. נקו את הפלפל מגרעינים וקצצו גם כן לחתיכות קטנות. חממו מחבת עם שמן, והתחילו לטגן את הירקות עם השום למשך 60 דקות. שחקו עם סמיכות הרוטב והתבלינים לפי הטעם.

כשהמטבוחה מוכנה, מרחו אותה בתוך פיתה, הכניסו גם קוביות צפתית וקשטו עם עלי ארוגולה.

גבינה לבנה ופסטו בזיליקום- הרכיבים הדרושים הם פיתות כוסמין, בזיליקום טרי, שתי כפות צנוברים, גרעיני דלעת, מלח גס וגבינה לבנה.

הכניסו למעבד מזון כוס עלי בזיליקום טרי ושטוף יחד עם צנוברים, 55 מ"ל שמן זית ומלח גס. ערבלו עד שיתקבל ממרח פסטו. מרחו בפיתה כמות נדיבה של גבינה לבנה, הוסיפו גם פסטו ופזרו קצת גרעיני דלעת.

מאפיית אנג'ל דואגת לאפות באהבה מגוון לחמים במיוחד בשבילכם!

אנחנו יודעים כמה גיוון חשוב, אפשר להגיד שהוא דבר מהותי בפיתוח שגרת תזונה נכונה שאף פעם לא נמאסת.

עם שפע של אפשרויות אתם תמיד יכולים לשמור על עניין, והילדים שלכם לא יוכלו לחכות לביס הבא.

מוזמנים להציץ באתר, לקרוא מידע חשוב ולקבל עוד מתכונים שווים, בריאים וקלים להכנה.

 

 


ארוחה עם פיתה