לוגו אתר בטעינה

הידעת

ברוסקטות שאפשר לעשות בקלות בבית

החורף הגיע, בקרוב נחגוג את סוף השנה האזרחית, ואין כמו אירוח חברים ומשפחה עם ברוסקטות ביתיות ומנות פתיחה נוספות מהמטבח האיטלקי האהוב. באירועים רבים ובמסעדות שף יוקרתיות מקובל להגיש לאורחים מנות פתיחה (אנטיפסטי) קטנות, טריות ועשירות בטעמים ומרקמים, ממש כמו בחתונות. מנות הפתיחה הקטנות הן דרך נפלאה לאירוח בבית וכדי להפתיע את האורחים כדאי גם לכם להכין ברוסקטות שכל אחד יכול לעשות בקלות בבית.

אם אתם מתכננים לארח בבית בקרוב ואתם מחפשים מתכונים מקוריים לברוסקטות עשירות בטעמים – הכנו עבורכם רעיונות והוראות הכנה לברוסקטות שקל להכין בבית. במטבח האיטלקי מקובל להכין ברוסקטה עם עגבניות, זו מנת דגל באיטליה המוגשת כמתאבן לפני הארוחה במסעדה, באירועים וגם בסעודות בבתים.

ברוסקטות עם דגים

מתכן קל ופשוט להכנה עם טוויסט מעניין למתאבן הפופולרי המגיע אלינו מאיטליה. במקום עגבניות משתמשים בטרטר מפילה דג ים, אפשר גם להכין ברוסקטה עם סביצ'ה דגים.

מצרכים:

בגט פרוס

2 כפות חמאה

חצי לימון

פילה דג (ים)

בצל סגול

4 כפות שמן זית

מלח

חופן כוסברה

שום טרי מרוסק

אפשר לשדרג עם קוביות אננס

הוראות הכנה:

  • לפרוס את הבגט לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ
  • למרוח על כל פרוסה חמאה ושום ולאפות בתנור עד הזהבה בחום של 170 מעלות
  • להכין טרטר משאר המרכיבים ולערבב היטב
  • למרוח טרטר על פרוסות הבגט ולהגיש

ברוסקטות עם פטריות

מתכונים צמחוניים יכולים להיות מאוד טעימים.  רוסקטת פטריות היא מתאבן נפלא שכולם אוהבים כמנת פתיחה ובאירועים מיוחדים ומרגשים. קל להכין את המתכון וניתן להכינו גם לבני הבית לצד סלט ירקות טרי ורענן, גבינות, יין וכו'.

מצרכים:

2 בגטים

חבילת פטריות שמפיניון

בצל 

3-2 שיני שום

קומץ עירית קצוצה

קורט מלח ופלפל שחור

מעט שמן זית

50 גרם גבינה צהובה (או מוצרלה) מגורדת

הוראות הכנה:

  • לחתוך בצל לקוביות קטנות
  • לחתוך פטריות טריות לפרוסות דקות יחסית
  • לטגן במחבת עם מעט שן זית את הבצל ולהוסיף לאחר 3-2 דקות את הפטריות ולהקפיץ, עדיף על אש גבוהה ובעזרת ווק
  • לחמם את התנור לחום של 170 מעלות
  • לפרוס את לחם הבגט ולהכניס את הפרוסות לתנור המחומם מראש לחמש דקות, אפשר גם לקלות את פרוסות הבגט בטוסטר
  • להבריש כל פרוסה במעט שמן ולפזר שום קצוץ מעל
  • להניח על כל פרוסה כפית מהפטריות והבצל
  • לפזר גבינה מעל
  • להכניס לתנור החם לשתיים שלוש דקות נוספות עד להמסת הגבינה
  • לפזר עירית קצוצה ולהגיש

ברוסקטות עם גבינה וירקות

מתכון נפלא לימים חורפיים המתאים לאירועים בבית, כנשנוש מול הטלוויזיה, לאירוח חברים ומשפחה ועוד. ניתן לשדרג את המתכון עם גבינות נוספות ולפי הטעם האישי.

מצרכים:

בגט פרוס (עדיף לפרוס באלכסון)

2 שיני שום

מעט שמן זית

כף לימון סחוט

מלח ופלפל

גבינת ברי איכותית (אפשר גבינה צהובה מגורדת)

2 עגבניות בשלות

פלפל ירוק

בצל סגול

חופן של עלי בייבי

שתי כפות חומץ בלסמי

הוראות הכנה:

  • לפרוס בגט בצורה אלכסונית, כל פרוסה בעובי 2-1.5 ס"מ
  • למרוח כל פרוסה במעט שמן זית ושום כתוש
  • לאפות בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות, עז הזהבה
  • להוציא מהתנור ולהמתין לצינון
  • לחתוך לקוביות את העגבניות, הפלפל והבצל
  • לערבב את הירקות עם שמן זית, לימון, חומץ ותבלינים
  • להוסיף מהתערובת על כל פרוסה
  • להוסיף גבינה מעל ולהגיש
ברוסקטות ביתיות