לוגו אתר בטעינה

הידעת

האם לחם מחמצת הוא בריא יותר מהשאר?

אין ספק, יש הרבה סוגי לחמים שם בחוץ, וזה מקשה עלינו לבחור. נראה שבכל פעם סוג קמח אחר מככב בכותרות, ובשנים האחרונות זה שהפך ללהיט בעולם הקולינריה הוא לא אחר מאשר לחם המחמצת. ותאמינו לנו שיש לזה הצדקה טובה. אבל האם זה הופך אותו ללחם הכי מומלץ לצריכה?

המאמר הזה יעסוק בסוגי הלחמים השונים, נדבר על היתרונות של כל אחד מהם ובסוף נגלה מי מהם נחשב להכי בריא.


מה זה מחמצת?


לחם המחמצת נחשב לבעל טעם ייחודי. מחמצת שאור היא בלילה שניתן לקבל בפשטות בעזרת ערבוב קמח ומים. במהלך התפיחה חיידקים ושמרים מתפתחים בה ומעניקים לה את הטעם המדובר.

קמח ומים זה כל מה שצריך כדי ליצור את הבלילה, אין צורך להוסיף אף מרכיב אחר. למעשה, כל מה שעומד מאחורי לחם מחמצת הוא הרצון לתת ללחם להיווצר בצורה טבעית ונקייה בלי שום צורך בשימוש במרכיבים תעשייתיים.


את השמרים התעשייתיים מחליפים שמרי פרא, שנמצאים באוויר, בקמח עצמו ולפעמים מקורם גם בפירות. השמרים האלה נדבקים לבלילה באופן טבעי וגורמים לה לתפוח. הם גם אלה שנותנים ללחם טעם חמצמץ ועמוק.

גם אתם ליצור בלילת מחמצות בעצמכם!


מהם היתרונות של לחם מחמצת?


כמו שכבר אמרנו, לא סתם לחם מחמצת מככב בכותרות. יש לו כמה סיבות טובות.

הלחם עשיר בוויטמין 1B, שעוזר לגוף בתהליך חילוף חומרים, ויש בו כמות גדולה של סיבים תזונתיים שתורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

כמו כן, המחמצת רוויה בסלניום, מינרל חיוני מאוד לתפקוד הגוף, והחומצות הפוליות שיש בו עוזרות לאיזון רמות הסוכר בדם.


אכילה של לחם מחמצת מסייעת להרגשת תחושת שובע לאורך זמן.

לחם מחמצת הוא בעל קלוריות מעטות, וערכים תזונתיים נהדרים.

ב-100 גרם יש רק 220 קלוריות, 5.6 גרם חלבון, 40 גרם פחמימה, 1.5 גרם שומן, 0 גרם כולסטרול, ו-11.5 גרם סיבים תזונתיים.


ומה לגבי שאר סוגי הלחמים?


המאמר הזה אמור לשים במרכז את לחם המחמצת, ולכן לא ניכנס לפרטי פרטים של כל לחם. רק נעבור על כל אחד מהם בזריזות.

לחם שיפון- עשיר בחלבונים, חומצות אמינו, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. מכיל כמויות קטנות של מגנזיום, אבץ וסידן- מינרלים הכרחיים לצורך חיזוק עצמות ועידוד תהליכי התחדשות בגוף. בפרוסה אחת יש רק 83 קלוריות!


לחם כוסמין- מכיל הרבה סיבים תזונתיים, ולמעשה נחשב לאחד המקורות הכי טובים לצרוך אותם (ממשפחת הדגנים המלאים). הקמח מתאפיין בעיכול מהיר וקל וצריכתו באופן קבוע תתרום לשיפור מצבי קיצון במערכת העיכול. כמו כן, הכוסמין מכיל גם וויטמין 1B, שעוזר לשמור על מערכת החיסון איתנה ומפיג רמות מתח, סטרס וחרדה. בפרוסה אחת יש רק 52 קלוריות!


לחם מלא- מחקרים מוכיחים שצריכת לחם מחיטה מלאה על בסיס קבוע תורמת לבריאות שלנו. הוא עשיר בסיבים תזונתיים שמסייעים בפעולות עיכול, ומאזנים רמות שומנים, כולסטרול וסוכרים בדם. כמו כן, תורם לתחושת שובע לאורך זמן, ובפרוסה אחת יש רק 75 קלוריות!


בכללי, צריכת דגנים מלאים טובה מאוד מומלצת, ושילובם בתפריט היומי שלנו יתרום לבריאות הגוף והנפש ולהפחתת הסיכוי לחלות במחלות.

קשה להצביע על סוג הלחם הכי בריא. אנחנו מאמינים שאין סוג לחם אחד שיכול לספק את הצרכים הבריאותיים של כולנו. חשוב שכל אחד מאיתנו ינסה בעצמו וילמד איך הגוף שלו מגיב.


תוכלו למצוא אצלנו באנג'ל מגוון סוגי לחמים: לחם שיפון מחמצת, לחם כוסמין, לחם מלא. כולם נאפים יום יום באהבה, על מנת שיוכלו להזין את הגוף שלכם בחומרים הבריאים. כל הלחמים האלה מוכיחים לנו בכל פעם מחדש שאין צורך להתפשר על הבריאות בשביל נטעם, אפשר לשלב את שניהם.


האם לחם מחמצת הוא בריא יותר מהשאר?