לוגו אתר בטעינה

הידעת

המדריך המלא לאפיית לחם ביתית

אין על לחם, נכון? הוא תמיד בא בטוב. כריך מלא בירקות או בגט טרי, לא משנה איפה אתם נמצאים- בבית או בקפה קטן בפריז. כולם אוהבים לחם, וזה פשוט כי הוא טעים, מזין ומלא בחומרים בריאים עבורנו.

אז אם גם אתם מהאנשים האלה שריח של לחם טרי משגע אותם, ואם גם אתם הייתם רוצים לדעת לאפות אחד בעצמכם, הישארו איתנו עד סוף המדריך, ותגלו את הסודות שכל אופה לחם יודע.

מדריך זה ילמד אתכם כיצד לאפות כל מיני סוגים של לחמים, לפי הטעם האישי שלכם כמובן, רק תבחרו את סוג הקמח.

תוכלו להשתמש גם במכשיר אופה לחם שבעזרתו תוכלו לבצע אפייה קלה ומהירה.

אז.. תחזיקו חזק, כי הלחם שאתם הולכים לאפות בפשטות ובקלות, הולך להפיל את האורחים שלכם מהרגליים.

רשימת מצרכים לאפיית הלחם

  • קילו קמח.
  • ¾ כוס מים פושרים (80 מיליליטר).
  • חצי ליטר מים.
  • כף שמרים יבשים (25 גר').
  • 2 כפות וחצי של שמן זית או קנולה.
  • כף מלח שטוחה.
  • כף סוכר (רשות).

אופן ההכנה

שפכו את השמרים לתוך קערה והוסיפו את המים הפושרים, יחד עם שש כפות קמח וסוכר (אם בחרתם להוסיף ללחם) וערבבו טוב. כסו את הכלי עם מגבת והניחו אותו בצד למשך עשרים דקות. בסוף הזמן תקבלו עיסה תפוחה.

השתמשו במסננת פשוטה ונפו את הקמח לתוך כלי גדול, ולאחר מכן צרו גומה. שפכו את עיסת השמרים לתוך הגומה וערבבו. תוך כדי הערבוב, הוסיפו את שארית המים (שתי כוסות) עד שהקמח נעלם והבצק הופך לדביק.

הוסיפו לתערובת כף מלח שטוחה.

הכינו משטח עבודה וקמחו אותו היטב, לאחר מכן קמחו את ידיכם והתחילו ללוש את הבצק בתוך הקערה. אחרי כמה דקות הוציאו את הבצק מהקערה והמשיכו ללוש אותו על משטח העבודה. חשוב ללוש את הבצק כמו שצריך- למעוך, לדחוף ולקפל, עד שמתקבל מרקם אחיד. אם הבצק דביק, הוסיפו עוד קמח. זמן הלישה אמור לקחת משהו כמו עשר דקות.

אל דאגה, ככל שתעשו את זה יותר, ככה תדעו להרגיש את הבצק טוב יותר. 

שלב התפיחה: עדיף לתת לבצק את הזמן שלו לתפוח בקירור למשך הלילה, אבל אם תרצו לזרז את התהליך תוכלו להניח את הקערה במקום חם יותר.

בסוף שלב התפיחה, הוציאו את הבצק מהכלי על משטח עבודה מקומח, ומעכו אותו כדי להוציא ממנו את כל האוויר.

חלקו את הבצק לשני חצאים ולושו כל אחד מהם בצורה אחרת. לאחר מכן, הניחו את הבצק בתוך תבנית עם נייר אפייה מקומח.

העבירו לאורך הבצק חריץ בעומק של ס"מ והשאירו אותו לעמוד במשך 20 דק'.

הרטיבו מעט את החלק העליון של הלחם עם הידיים והוסיפו עליו שומשום, גרעינים או שיבולת שועל ואפו ב-200 מעלות למשך 35 דק'.

זהו, אתם רשמית אופי לחמים מוסמכים. אל תשכחו לתת ללחם קצת זמן להתקרר (אנחנו לא רוצים שתחטפו כוויות), ולשתף אותנו איך יצא!

אפיית לחם