לוגו אתר בטעינה

הידעת

לחמים מעולים להכנת כריכים

יש המון סיבות שהכריכים היו תמיד (וגם היום), פתרון כה מבוקש לארוחה מהירה. אפשר לקחת אותם לעבודה, לשים לילדים בתיק לבית הספר, לקחת אותה לים או לבריכה, בטיולים או לנסיעה. אך כמובן יש שני מרכיבים שיכולים להבטיח כריכים באמת מצוינים. מרכיב אחד, הוא המילוי כמובן. מרכיב שני, הוא אותם לחמים מעולים, שיתאימו בול לכריכים מושלמים.

כריכים בריאים מלחם כוסמין

אחד מסוגי הלחמים הכי בריאים וגם הכי טעימים הוא לחם כוסמין מלא. הוא מושלם להכנת כריכים מגוונים ויתרונותיו התזונתיים בהחלט ראויים לציון. קודם כל, מדובר בלחם משביע מאוד, בזכות תכולת סיבים גבוהה. הוא נחשב למסייע לעיכול ויש המחשיבים אותו ממש לסופר פוד. הוא לא מעלה מהר את רמת הסוכר בדם, כך שהוא לא גורם לתחושת עייפות לאחר האכילה. וכל כך הרבה סוגים של כריכים אפשר להכין ממנו, שקבלו רק טעימה קטנה.

בחרו אבוקדו רך במידה הנכונה. בשלו ביצים קשות בהתאם לכמות הכריכים שאתם רוצים להכין. מעכו ורסקו את הביצים הקשות וערבבו היטב עם האבוקדו לאחר שהוצאתם את הגרעין. תוכלו להוסיף בצל קצוץ ומעט מיץ לימון מרענן. אפשר לקשט את הכריך עם עגבניות שרי חצויות או עם עלה רענן של חסה. אם אתם ממש מרגישים רעבים או שמתחשק לכם להוסיף סידן לארוחה, שימו בפנים פרוסת גבינה צהובה טובה.

קלאסי לטוסטים בטעם של פעם

לפעמים גם חובבי הבריאות הכי נלהבים רוצים כריך שחיתות כמו פעם. אז נכון שיש הרבה מאוד סוגי לחמים בריאים, עם יותר סיבים, עם קמח מלא או עם תוספות שונות, אבל לפעמים כל מה שצריך זה לחם לבן פשוט. לחם כמו של פעם, שמביא הרגשה של בית וטריות. והכריך המושלם שאפשר להכין מלחם כזה הוא טוסט. ואם כבר טוסט, אז שיהיה משודרג. בפנים מורחים רסק עגבניות ומוסיפים אורגנו לטעם איטלקי. מוסיפים תוספות שאוהבים, למשל זיתים שחורים חתוכים, גרעיני תירס או טונה. לא שוכחים פרוסה עבה לתפארת, של גבינה צהובה. כריך שחיתות, אבל אם משלבים בצד סלט, זו ארוחה לא רעה ואפילו די בריאה.

כריך חביתה מלחם בלי שמרים

סוג נוסף של לחם מעולה, בעל טעם מיוחד וערכים תזונתיים גבוהים נקרא לחם מחמצת. את הלחם הזה מכינים בלי שמרים, שכן המחמצת היא זאת שגורמת לו לתפוח. זה מעניק את הטעם העשיר ומוסיף ערכים תזונתיים של פרוביוטיקיה מהטבע. כריך זה עשיר בחומצה פולית, סיבים קלים לעיכול ובכלל, ערכים תזונתיים גבוהים יותר מהלחם הרגיל. אפשר להתפנק עם כריכים מעולים על בסיס גבינות שמנת או גבינה רגילה. אבל אם רוצים ארוחה מאוזנת עם הרבה חלבונים בריאים, זה הזמן להכין חביתה. מביצה אחת או שתיים, ואם אוהבים – אז בסגנון של מקושקשת או עין. חותכים מלפפונים, או שמים בפנים חסה ומקבלים מנה מרעננת, טעימה ובריאה גם יחד.

שיפון מוסיף המון

שיפון כבר ניסיתם? גם לחם שיפון נחשב לבריא במיוחד והוא מביא עימו יתרונות תזונתיים וטעם אופייני ונהדר. מה שמיוחד בו, זה שהוא לא רק עשיר בטעם אלא גם מכיל מינרלים שהגוף זקוק להם כגון ברזל, מגנזיום ועוד. הוא בעל אינדקס גליקמי הרבה יותר נמוך ממרבית סוגי הלחמים ובקיצור, שווה להכין ממנו כריכים לעניין. הוא הולך נהדר עם סלט חצילים או עם שניצל טרי. הוא משתלב היטב עם פסטרמה, חזה עוף או טונה. גם השילוב עם חומוס למריחה או טחינה ייצור לכם ארוחה נפלאה, באפס מאמץ.

 

לחמים בריאים שיתאימו לכריכים