לוגו אתר בטעינה

הידעת

מהו השיפון ומהם יתרונותיו?

דגנים מלאים, בואו נדבר עליהם רגע. הדגנים המלאים הפכו להיות חלק מהתזונה שלנו בשנים האחרונות, ויש לזה סיבה טובה. יש להם ערכים תזונתיים מצוינים, והוכח שאכילה שלהם מסייעת לבריאות שלנו ותורמת בהפחתת הסיכוי לחלות במחלות. אנחנו רוצים וגאים להציג בפניכם את אחד הדגנים אם לא ה-, האחד והיחיד, זה שמככב בכותרת של רומן מפורסם שנכתב פעם - קבלו את השיפון.

גם בעיניים עצומות אפשר לזהות לחם שיפון(טוב נו, זה לא חוכמה). יש לו צבע כהה וטעם כפרי חזק וייחודי שמבדיל אותו מהלחם הלבן. וזאת אחת הסיבות שכל כך הרבה אנשים מתים עליו.

אבל מסתבר שהשיפון הוא לא רק יופי, הוא גם אופי. הוא לא רק טעם, הוא גם ערך. מחקרים מוכיחים שלאכילת שיפון יש כמה יתרונות בריאותיים כמו: שיפור במערכת העיכול, ובריאות הלב.

אנחנו מזמינים אתכם להכין לכם כריך טוב (זה בסדר, גם לנו נפתח התיאבון מכל הדיבורים האלה), ולהתיישב לקרוא. ריכזנו עבורכם כמה עובדות שיגרמו לכם להכיר את השיפון קצת יותר לעומק.

חשוב לנו לציין שהמאמר הזה מכיל גלוטן. זה נכון שהשיפון מכיל פחות גלוטן מחיטה רגילה, אבל גם הוא לא מתאים לצליאקים או אנשים שסובלים מאי סבילות גלוטן.

דבר אלינו ביתרונות אדון שיפון

קודם כל ולפני הכל, השיפון עשיר בחלבונים, נוגדי חמצון, חומצות אמינו וסיבים תזונתיים. הוא בעל ערכים תזונתיים מאוד מרשימים.

למשל, בפרוסה אחת של לחם שיפון ששוקלת 32 גרם, יש רק 83 קלוריות, אבל תוכלו למצוא בה את כל החומרים המזינים הבאים: 15.5 גרם פחמימה, 1.1 גרם שומן, 1.9 גרם סיבים תזונתיים, ו-2.7 גרם חלבון!

בנוסף, השיפון מכיל כמויות קטנות של אבץ, מגנזיום, וסידן. אלו הם מינרלים שעוזרים בחיזוק עצמות הגוף, ומעודדים את תהליך התחדשות הרקמות.

בהשוואה ללחמים מלאים אחרים, כמו לחם מחיטה מלאה או לחם כוסמין, בלחם שיפון נוכל למצוא כמות גדולה יותר של סיבים וויטמינים (בעיקר מקבוצת B) שיסייעו לנו בבריאות. יש בקמח שיפון פי שניים יותר סיבים תזונתיים מבקמח חיטה מלאה.

כמו כן, מחקרים הוכיחו שהשיפון עוזר לתהליך העיכול, ושאכילתו עוזרת להרגיש תחושת שובע לאורך זמן, על ידי וויסות של רמות הסוכר בדם.

לראות את השיפון בזווית חדשה לגמרי

ועכשיו אחרי שהתחממנו, הגיע הזמן לשלוף את התותחים הכבדים. אחרי שתקראו את זה, תבינו סוף סוף על מה כל המהומה.

·      השיפון הוא בעל מדד גליקמי נמוך יותר משל חיטה רגילה, ולכן הוא מתאים יותר לאנשים סוכרתיים.

·      צריכת שיפון באופן קבוע טובה לבריאות הגוף ומפחיתה את הסיכויים לחלות במחלות לב.

·      מחקרים גילו שלחם שיפון יעיל יותר מלחם חיטה רגילה בהורדת רמת הכולסטרול בדם בקרב גרבים.

·      השיפון עוזר בוויסות הסוכר בדם, הוא עשיר בסיבים תזונתיים שמסייעים להאט את קצת העיכול, ואת ספיגת הפחמימות והסוכרים. זה מוביל לעלייה הדרגתית של רמות הסוכר בדם ועוזר בהרגשת תחושת מלאות.

·      צריכת שיפון מעלה את רמות הורמוני השובע בגוף, ואין דרך טובה יותר מזו לסיים ארוחה בריאה ומזינה.

·      השיפון עשיר בחומצת אמינו טריפטופאן, חומצה שהופכת לסרוטונין ומופרשת במוח. הסרוטונין הוא מוליך עצבי שמייצר אצלנו תחושה טובה שמקושרת לשובע ולרוגע.

אנחנו יודעים שמהיום הדגן המועדף עליכם הוא שיפון, אין צורך להכחיש, הוא גם הפייבוריט שלנו. והדבר הכי יפה בשיפון? הוא מגיע בשלל צורות וצבעים- פיתה שיפון, לחם שיפון, לחמניות שיפון. העיקר שיהיה שיפון.

תוכלו למצוא אצלנו באתר עוד מידע שיעזור לכם להפוך את הארוחות שלכם לטעימות, מזינות ובעיקר בריאות.

יתרונות לחם השיפון