לוגו אתר בטעינה

הידעת

מתכונים מיוחדים בשילוב פיתות

אין חולק על כך כי פיתה היא אחד המאכלים או לפחות המאפים, הכי ישראלים שיש. ואם פעם הפיתה נחשבה כפתרון שמתאים רק לנשנוש של פלאפל או לניגוב חומוס או מקסימום פיצה פיתה – לא עוד. אחרי שמיטב השפים כבר לימדו אותנו שאפשר להזמין פיתות גורמה, זה הזמן להכין גם בבית. קבלו כמה מתכונים מיוחדים בשילוב פיתות, שאפשר ליהנות, להפתיע את הילדים ואפילו להגיש לאורחים אניני הטעם.

מנה פריכה ונינוחה - הפיתה שהופכת לבורקס יוקרתי

אם מתחשק לכם לנשנש מנה טעימה אש, מנת שחיתות, מבלי שתתחילו לספור קלוריות בפיתה, קבלו מתכון מיוחד שיתחבב עליכם בין רגע. זהו מתכון שבו הפיתה מתלבשת (או, אפשר לומר מתחפשת) לעוד מנה ישראלית אהובה, הלא היא בורקס. וזה בדיוק מה שצריך לעשות: קודם כל חותכים את הפיתות כך שמקבלים מכל אחת שני עיגולים זהים. כעת, כל אחד מהם חותכים לשני חלקים שווים. משמשנים כל רבע פיתה משני צידיה במעט שמן זית. על הפיתה מורחים בנדיבות ממרח שעשוי משילוב של גבינה לבנה, גבינה מלוחה, מעט גבינה צהובה מגורדת, עם תבלינים לפי הטעם. לאחר מכן מקפלים את הפיתה לצורה של בורקס. את הבורקס שקיבלתם טובלים בביצה, אפשר לקשט עם סומסום או קצח. לאחר מכן מחממים מחבת ללא שמן ומניחים את הבורקסים כפי שהם, על המחבת החמה. דקה או שתיים של קלייה והכל מוכן.

מנה של בריאות - ירקות קלויים בפיתה

אם אתם מחפשים מתכון לפיתות, עם פחות קלוריות, עם דגש בריאותי אבל גם מאוד טעים, חשבו על פיתה פלאפל, אבל בלי הפלאפל. פיתה הולכת נהדר עם סלט ירקות קצוץ טרי, את זה כולם יודעים, אז נסו עכשיו את הטוויסט הבא. קחו כמה ירקות שאתם אוהבים או שנשארו במקרר. הקפיצו אותם במחבת, עם טיפה שמן זית. תוכלו להתפרע עם עשבי תיבול, להוסיף שום קלוי, פלפלים קלויים, בצל מטוגן, חצילים וכל דבר אחר שאתם אוהבים. את כל הטוב הזה אתם מכניסים לתוך חצאי פיתות. מעל, אפשר להזליף טחינה, עמבה, רוטב עגבניות, הכל פי הטעם.

עם חומוס - אבל בהפתעה, לא כפי שחשבתם

קשה לחשוב על אילו שהם סוגי לחמים שהולכים טוב כל כך עם חומוס, או עם חומוס – טחינה, כמו פיתה. המתכון הבא לוקח את הכיוון הטבעי הזה ונותן לו טוויסט מעניין ובריא במיוחד. במקום למרוח טחינה מקופסא, כל מה שצריך לעשות זה לבשל גרגירי חומוס. גרגירי החומוס הללו הופכים למילוי העיקרי של הפיתה. כעת, אפשר לפנק את הפיתה עם כל מיני תוספות נוספות, שמתחשק. למשל, מגוון של עלים ירוקים וטחינה ירוקה. תפוחי אדמה אפויים בתנור או צ'יפסים פריכים. אפילו שלל גבינות ילכו נהדר עם המנה הזאת, וכמובן אפשר להוסיף גם חמוצים או פלפלונים חריפים. קל להכנה, לא מסובך ופשוט – טעים.

פיתה בסגנון מקסיקני – פיקנטי וטעים אש

נסיים עם מנה שלוקחת אותנו לנוף האקזוטי המדברי של מקסיקו. לא צריך בשביל זה אילו שהם לחמים יוקרתיים. כל מה שצריך זה פיתה טרייה וטובה, אבוקדו טרי ובשל, עגבנייה טובה וטרייה, בצל קצוץ, עדיף סגול, פלפל חריף, לימון מלח ותבלינים נוספים, אם אוהבים. בתוך קערה, שמים אבוקדו מעוך, קוביות קטנות של עגבנייה מקולפת, בצל טרי קצוץ, מעט פלפל חריף, לפי הטעם, תבלינים נוספים לפי הטעם ומערבבים היטב. את סלט האבוקדו המקסיקני הזה מכניסים לתוך פיתה וזה הכל. יש לכם מנה לתפארת, מהירה להכנה, בריאה וטעימה. 

מתכונים מיוחדים בשילוב פיתות