לוגו אתר בטעינה

הידעת

עושים סדר בין לחם שיפון, כוסמין ומלא

מקפידים על צריכת לחם מחיטה מלאה? רוצים למצוא את הלחם הכי בריא? הגעתם למקום הנכון!

במאמר הזה נדבר על שלושה סוגי לחמים: קמח שיפון, קמח כוסמין וקמח מלא. נדבר על היתרונות של כל אחד מהלחמים ובסוף נקבע, איזה מהם הכי מומלץ לאכילה.

מהפכת הבריאות בשנים האחרונות הובילה את בני האדם להיות מודעים יותר למזונות שהם מחליטים לצרוך. נראה שיחד עם צמיחת ענקיות המזון והתפשטות המזון המהיר, רבים מאיתנו בוחרים דווקא לחזור למקורות, ולהיצמד לתזונה בריאה יותר.

דגנים מלאים הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהתפריט שלנו, ויש לזה סיבה מצוינת. יש להם ערכים תזונתיים מעולים, ומחקרים הוכיחו שצריכה שלהם באופן קבוע מסייעת לבריאות הגוף והנפש ואף מורידה את הסיכוי לחלות.

חשוב שנקפיד לברור מה נכנס לנו לגוף ומה לא. עלינו להעדיף אכילת מאכלים עשירים בחומרים בריאים ומזינים, שיספקו את כל צרכינו.

את כל החומרים המזינים תוכלו למצוא בלחמים מקמחים מלאים. העניין הוא, שיש בשוק לא מעט סוגים. אז באנו לעשות לכם קצת סדר בנושא.

לחם מקמח שיפון

לחם שיפון קל עשיר בנוגדי חמצון, חלבונים וחומצות אמינו. יש בו הרבה סיבים תזונתיים (שהכרחיים לפעילות התקינה של מערכת העיכול) והערכים התזונתיים שלו מצוינים.

פרוסת לחם אחת מכילה 83 קלוריות בלבד ובנוסף לזה גם: 15 ג' פחמימה, 1.1 ג' שומן, כמעט 2 ג' של סיבים תזונתיים ויותר מ-2.5 ג' חלבון!

כמו כן, שיפון מכיל כמויות קטנות של סידן, אבץ ומגנזיום. כל אלה מינרלים שיעזרו לחיזוק העצמות ויעודדו תהליך של התחדשות רקמות.

אכילת לחם שיפון באופן קבוע תביא לוויסות רמות הסוכרים בדם שלכם, ותביא לתחושת שובע לאורך זמן.

זה לחם שמתאים יותר לאנשים סוכרתיים שכן מאפיין אותו מדד גליקמי נמוך יותר מלחם לבן. וכל החומרים המזינים בו מספקים לגוף את מה שהוא צריך כדי להישאר בקו בריאות טובה ועם סיכויים נמוכים ללקות במחלות לב.

לחם מקמח מלא

אז אחרי שהיללנו את השיפון, הגיע הזמן לעבור לדבר על לחם מקמח מלא. נציין שכל מה שייאמר כאן תקף על צורותיו של הלחם (לחמניות מקמח מלא, פיתות מקמח מלא וכו').

מחקרים מהשנים האחרונות הוכיחו שללחם מחיטה מלאה יש תרומה חיובית לבריאות הכללית שלנו. צריכה שלו באופן קבוע תקטין את הסיכוי לחלות בסוגים שונים של מחלות ששכיחות במיוחד בקרב אנשים בעולם המערבי.

יש בלחם מלא הרבה מאוד סיבים תזונתיים שתורמים לפעילות התקינה של המעי הגס, ויכולים למנוע מצבי עצירות ולחץ. כמו כן, אותם סיבים מסייעים גם לשמור על רמות מאוזנות של כולסטרול, שומנים וסוכר בדם.

גם אכילת לחם מלא תסייע לכם בתחושת שובע לאורך זמן.

והנה הערכים התזונתיים המצוינים של פרוסת לחם (בערך 30 ג'):

75 קלוריות, 3.3 ג' חלבון, 12.5 ג' פחמימה, 2.13 ג' סיבים תזונתיים ו-0.8 ג' שומן.

לחם מקמח כוסמין

לא משנה באיזה צורה הוא מגיע, לחמניות כוסמין, פיתות כוסמין. לחם שעשוי מקמח כוסמין נחשב לבריא במיוחד.

הלחם עשיר בסיבים תזונתיים. הוא נחשב לאחד מהמקורות הכי טובים לצריכתם במשפחת הדגנים. כוס קמח כוסמין אחת יכולה לספק שליש מצריכת הסיבים התזונתיים המומלצת לאדם בוגר ליום.

כמו כן, הכוסמין מתעכל במהירות וקלות ויכול להאיץ תהליכי עיכול. צריכה באופן קבוע תעזור לשפר משמעותית מצבים כמו נפיחויות, אולקוס, עצירויות ושלשולים.

קמח הכוסמין עשיר בוויטמין 1B שמשחק תפקיד חשוב בחיזוק המערכת החיסונית, הפגת מתח, חרדה וסטרס. ובנוסף, מרכיבי הלחם עוזרים בחיזוק עצמות הגוף והפחתת רמות האינסולין בדם.

תמיד עולה השאלה איזה סוג לחם הכי מומלץ לצרוך? ועל זה נענה- תלוי בשיקולים והצרכים שלכם.

אנחנו באנג'ל עושים את הכל כדי להציג לכם את המידע כמו שהוא, ומכאן ההחלטה בידיים שלכם. כמו שאין תזונה אחת שמתאימה לכולם, אין לחם אחד שמתאים לכולם. ההמלצה שלנו? נסו ותראו איך הגוף שלכם מגיב.

תוכלו למצוא אצלנו את כל סוגי הלחמים כמו שהם - בריאים, טעימים ומזינים.

הבדלים בין סוגי לחמים שונים