לוגו אתר בטעינה

הידעת

חלה מתוקה לשבת

חלת כוסמין, חלת בצל, חלה מתקתקה. לא משנה איזה מהן היא המועדפת עליכם, כולן טעימות בצורה יוצאת דופן. עם בואו של יום שישי, האוויר מתמלא בתחושה של קסם ובריח של חלות טריות שנאפו עם הרבה חום ואהבה.

מתלבטים אם לקנות חלה טרייה במאפייה או לאפות הפעם בעצמכם? המאמר הזה בדיוק בשבילכם. תקבלו בו כמה טיפים מועילים לאפייה חלה ביתית, ואפילו מתכון אחד שממש שווה לכם למסגר ולתלות.


החלה כבר מזמן הפכה לחלק בלתי נפרד מארוחת הקידוש של כולנו, והיום ניתן למצוא אותה בצורות מיוחדות ומסוגי קמחים שונים.

אבל כמו שאנחנו תמיד אומרים, אסור לשכוח אף פעם את הבריאות. חשוב לשלב בין טעם נפלא לערכים תזונתיים מעולים גם כשזה מגיע לחלות.

 ב-100 ג' של החלה שלנו יש סך הכל 283 קלוריות, 53 ג' פחמימה, 4 ג' שומן, וכמעט 9 ג' חלבון!


טיפים לאפייה נכונה של חלה ביתית


הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לפני שאתם ניגשים לאפות חלה מתוקה:

הפרידו להתעסק ביבשים לפני הרטובים- רק לאחר ערבוב כל החומרים היבשים, ואחרי שהם מפוזרים בצורה אחידה בקמח, עליכם להוסיף את המרכיבים הרטובים.


הניחו לגלוטן לתפוח- זה משהו שאפשר להשיג בעזרת לישה רציפה ואיכותית, הקפידו ללוש את הבצק לפחות למשך רבע שעה.

הוסיפו מים בהדרגה- היאזרו בסבלנות, החלה תצא טובה אם תעשו את התהליך עם הרבה אהבה וסבלנות. כמות המים הדרושה לקמח עלולה להשתנות בין סוגי הקמחים השונים. ולכן הדרך הכי טובה לבחון את הכמות הרצויה היא להוסיף כל פעם קצת עד שהמרקם הרצוי מתקבל.


הניחו לחלה להתקרר- אל תתפתו לאכול את החלה ישר אחרי שהיא יוצאת מהתנור (אנחנו יודעים כמה זה קשה). חכו כמה דקות, תנו לה להגיע לטמפרטורת החדר לפני שאתם מתחילים לפרוס אותה.

קליעה חכמה- זה מאסטר טיפ: אל תקלעו את הצמות הדוק מדי, השאירו מקום למעט אוויר. הדבר יבטיח שהחלה תתנפח מבלי להיקרע.


מתכון להכנת חלה ביתית


בין אם כבר יצא לכם לאפות לחמים בבית לגמרי בעצמכם, ובין שאתם לגמרי מתחילים- המתכון הזה יכול לשמש אתכם. והוא הולך להפיל את האורחים שלכם מהרגליים.


אלה המצרכים הדרושים לאפיית שלוש חלות:

קילו קמח מנופה, 50 ג' סוכר, 60 מיליליטר שמן, כף מלח, כף שמרים ו-600 מיליליטר מים.

בשביל הציפוי תצטרכו מלח, סוכר, שומשום וביצה.


אופן ההכנה:

ערבבו את כל החומרים היבשים עד לקבלת מרקם אחיד. רצוי להשתמש במיקסר לצורך הערבוב.

הוסיפו את המים בהדרגה עד שיתקבל כדור בצק במרקם הרצוי, ולושו אותו למשך 15 דקות.

הניחו את הבצק בתוך קערה וכסו אותה, הניחו לבצק לתפוח למשך שלושת רבעי שעה. אם בסיום הזמן הבצק לא הכפיל את גודלו, תנו לו עוד 15 דקות.


לאחר שהבצק סיים לתפוח, חלקו אותו לשלושה חלקים, וחצו כל אחד מהחלקים, כך שיתקבלו שישה חלקי בצק שווים בגודלם.

קלעו את גלילי הבצק (מבלי לשכוח את המאסטר טיפ), הניחו אותם בתוך תבנית, כסו במגבת והניחו לחלה לתפוח למשך 30 דקות נוספות.

חממו את התנור ל-200 עד 220 מעלות, ובינתיים גשו להכין את הציפוי: שברו ביצה, הוסיפו מעט סוכר, מלח וזרעי שומשום, וערבבו היטב.


אחרי שהחלה סיימה לתפוח, מרחו עליה את הציפוי והכניסו אותה לאפייה של 20 דקות או עד שהיא מזהיבה.

רק מזכירים לכם לא להתפתות לאכול מיד אחרי שהחלה יוצאת מהתנור.


מה עדיף- לאפות בבית או לקנות חלה טרייה במאפייה?


לא תמיד יש לכם זמן לאפות חלה. קצב החיים הגבוה משאיר אותנו עסוקים רוב הזמן, גם לפני כניסת השבת.

אנחנו יודעים שהזמן שלכם יקר, ובדיוק בגלל זה אנחנו כאן בשבילכם. תוכלו למצוא באנג'ל חלות מתוקות שנאפו מכל הלב.