לוגו אתר בטעינה

הידעת

יתרונותיו של לחם כוסמין מקמח מלא

מחפשים לחם מלא בריאות? שימו לב שלא כל הלחמים מצטיינים באותם מרכיבים תזונתיים. אם אתם מחפשים לחם בריא, כדאי לנסות לחם כוסמין מלא. נסביר להלן מהו לחם כוסמין, האם לחם כוסמין אכן בריא, למה קמח כוסמין מלא עדיף. כמו כן, נסביר עד כמה לחם כוסמין טעים.

בריא להכיר - מהו לחם כוסמין

לחם כוסמין הוא סוג של לחם שנעשה עם קמח כוסמין, אך זה קיים לא רק בלחם. חובבי הלחמניות ישמחו לדעת שניתן להשיג לחמניות כוסמין ללא קושי. מדובר על סוג של חיטה שנחשב בדרך כלל לעשיר יותר בחומרים מזינים וקל יותר לעיכול מאשר חיטה מודרנית. ניתן ליהנות מלחם כוסמין במגוון סגנונות ובכריכים. יש אנשים שמעדיפים לחם כוסמין כי הם מוצאים שהוא יותר טעים ומשביע מאשר לחם שנעשה עם חיטה מודרנית, וזה יכול להיות גם אופציה טובה עבור אנשים שרגישים לחיטה מודרנית.

עד כמה לחם כוסמין בריא בשבילנו

לחם כוסמין יכול להיות בחירה בריאה כמקור לחומרים מזינים וסיבים. כמו כל לחם, חשוב לקרוא את רשימת הרכיבים ואת תווית המרכיבים, כדי לוודא שאתם בוחרים מוצר שמתאים לצרכים התזונתיים שלכם. מעניין לציין כי לחם מקמח כוסמין הוא לא המצאה חדשה. ההפך הוא הנכון - כוסמין הוא סוג של דגן עתיק הקשור לחיטה. נחשב לעתים קרובות חלופה מזינה יותר לחיטה. הוא מקור טוב לסיבים ולחלבון ומכיל מגוון של חומרים מזינים חשובים, כולל ויטמינים מקבוצת B, ברזל ואבץ.

אנשים מסוימים עשויים לגלות שהם מעכלים כוסמין טוב יותר מאשר חיטה, כיוון שהוא מכיל פחות גלוטן. עם זאת, כוסמין אינו בהכרח ללא גלוטן, ולכן הוא אינו מתאים לאנשים עם מחלת צליאק או אי סבילות חריפה לגלוטן. באופן כללי, חשוב לבחור לחם שעשוי מדגנים מלאים ומכיל מינימום תוספת סוכרים וחומרים משמרים.

כוסמין זה טוב, מלא אפילו עדיף

כוסמין הוא סוג של תבואה עתיקה הדומה לחיטה מבויתת, במובנים רבים. אך היא נחשבת על ידי רבים כמזינה יותר וקלה יותר לעיכול. קמח כוסמין מלא מיוצר על ידי טחינת הדגן המלא של כוסמין, כלומר הוא שומר על כל החומרים המזינים שנמצאים בדגן, כולל הסיבים, הוויטמינים והמינרלים. זה הופך אותו לבחירה בריאה יותר מקמח לבן שהוא מזוקק. זיכרו כי בקמח רגיל לא מלא, רוב החומרים המזינים הוסרו בתהליך הטחינה. וביחס ללחם רגיל לעומת לחם כוסמין קלוריות, ההבדלים לא משמעותיים.

זאת ועוד, קמח כוסמין מלא הוא מקור טוב לחלבון, סיבים תזונתיים ומספר חומרים מזינים חשובים, כולל מנגן, נחושת וניאצין. הוא גם דל יותר בגלוטן מאשר קמח חיטה, מה שעשוי להקל על אנשים עם רגישויות לגלוטן. באופן כללי, קמח כוסמין מלא הוא בחירה מזינה וטעימה. ניתן להשתמש בקמח מהסוג הזה על חשבון קמח חיטה רגיל, גם במתכונים לאפייה ביתית וגם בלחמים קנויים.

בזיעת אפך תאכל לחם טעים

לחם כוסמין יכול להיות טעים, אבל זה תלוי במתכון ואיך נעשה הייצור. יש אנשים שאומרים שללחם כוסמין יש טעם אגוזי, מעט מתוק, שהם נהנים ממנו מאוד. אחרים עשויים למצוא אותו קצת דחוס לעומת לחם לבן. על כל פנים, זה נחשב בדרך כלל לחלופה בריאה ובטעם עשיר יותר ביחס ללחם מקמח לבן.

לסיכום, כוסמין הוא סוג של דגנים מלאים. הוא מומלץ ורצוי שכן הוא עשיר בחלבון וסיבים. הוא דל בגלוטן (אך הוא לא נטול גלוטן). אם אתם חובבי לחמי דגנים מלאים, תיהנו מאוד מלחם כוסמין!

 

יתרונותיו של לחם כוסמין מקמח מלא