Page 2 - פרוסות מידע
P. 2
תוכן עניינים
הקדמה -עמ‘ 3
ההיסטוריה של הלחם -עמ‘ 5
פחמימות ודגנים מלאים -עמ‘ 7
•המלצות לצריכת פחמימות ודגנים מלאים
•מהם ומיהם הדגנים:
-מבנה גרעין הדגן
-סוגי הדגנים השונים
הבדלים בין סוגי הקמחים והלחמים -עמ‘ 13
•הקמח הלבן
•הקמח האחיד /כהה
•הקמח המלא
•לחם מגרעין חיטה מלאה טרום נבוטה
•לחם מחיטה נבוטה
•לחם שמרים ,מחמצת ושאור:
.1שמרי האפייה ()Saccharomyces cerevisiae
-היתרונות התזונתיים
-הסכנות בשימוש
-דיאטה נטולת שמרים
.2שמרי הבר
-יתרונות ללחם מחמצת/שאור
דגנים מלאים וחומצה פיטית -עמ‘ 18
תועלות בריאותיות של הדגנים המלאים -עמ‘ 19
•תועלות בריאותיות של הדגנים המלאים
•האם יש הגדרה ל‘דגנים מלאים‘?
•מה ההבדל מבחינה בריאותית בין קמח הנטחן מהגרעין השלם ובין קמח שרכיבי הגרעין הופרדו ושוחזרו מחדש באותם יחסים
•ההבדל בין לחם הנאפה מקמח שנטחן מהגרעין השלם ובין זה הנאפה מקמח ששוחזר
1