Page 3 - פרוסות מידע
P. 3
תוכן עניינים
הסיבים התזונתיים -עמ‘ 25
•סוגי הסיבים
•תועלות בריאותיות בצריכת סיבים
•תופעות לוואי לצריכת סיבים ממזון ומתוספי סיבים
•מקורות לסיבים בתזונה
•הסיבים בלחם
•ערכים קלוריים של סיבים
•המלצות לצריכת סיבים
מדד ועומס גליקמי -עמ‘ 31
•מה עשוי להשפיע על המדד הגליקמי
•המגבלות הקיימות בשימוש במדד הגליקמי
•יתרונות בריאותיים להעדפת מזונות בעלי מדד גליקמי נמוך
גלוטן -עמ‘ 35
•צליאק /כרסת /דגנת
•רגישות לגלוטן ()NCGS - Non Cealiac Gluten Sensitivity
•רגישות לחלבונים אחרים
•דיאטה ללא גלוטן ()GFD Gluten Free Diet
•דיאטה ללא גלוטן והרזיה
סכנות בריאותיות בלחם מקולקל -עמ‘ 38
מעניין לדעת -עמ‘ 40
•מבנה הסטולוגי של גרעין חיטה -מפורט
•העשרת הקמח ללחם בויטמינים ומינרלים
•בטן של חיטה /ד״ר ויליאם דיוויס
סיכום -עמ‘ 43
טיפים להעשרת התפריט ולהקלת השימוש בדגנים מלאים -עמ‘ 44
ביבליוגרפיה -עמ‘ 46
2