Page 5 - פרוסות מידע
P. 5

‫הקדמה‬

                                          ‫נקבע שכל לחם שיעמוד בקריטריונים הבאים יקבל את התו "אפשריבריא"‪:‬‬
                                                                                                 ‫‪ .1‬לפחות ‪ 80%‬קמח מלא‪.‬‬

                                                                            ‫‪ .2‬לא יותר מ‪ 400-‬מ"ג נתרן ל‪ 100 -‬גרם מוצר‪.‬‬
                                                                            ‫‪ .3‬לא יותר מ‪ 250-‬קק"ל ל‪ 100 -‬גרם מוצר (‪.)6‬‬
         ‫מאפיית אנג'ל הייתה הראשונה שאימצה את הקריטריונים החדשים והתאימה מספר רב של מוצרים בקטגוריה‬
    ‫לדרישות התו‪ ,‬וכל זאת מבלי לוותר על הטעם ועל המרקם של המוצרים‪ .‬התאמת מספר כה רחב ומגוון של לחמים‪,‬‬
        ‫לחמניות ופיתות מאפשרת לצרכן מבחר גדול של אפשרויות לבחירה מושכלת‪ ,‬והיא מסייעת להגדיל את צריכת‬

                                                                                                          ‫הדגנים המלאים‪.‬‬
  ‫מה עומד מאחורי הקריטריונים שקבע משרד הבריאות לקטגוריית הלחם? האם הכוח התזונתי שניתן לדגנים המלאים‬

      ‫ולסיבים כרכיב עיקרי בהם אכן מוצדק? האם יש חשיבות לשמירה על גרעין החיטה השלם? האם המדד הגליקמי‬
      ‫אמין כמדד לבחירה מועדפת של מזונות? מה עומד מאחורי הדיאטות ללא גלוטן? האם החומרים המשמרים‪ ,‬שיש‬
       ‫בלחם‪ ,‬מסוכנים או שמסוכן יותר בלעדיהם? האם חייבים להשתמש בשמרים או שאפשר בלעדיהם? כיצד אפשר‬

                              ‫להגדיל את צריכת הדגנים המלאים באוכלוסייה? על כל אלה ועוד ננסה לענות בחוברת זו‪.‬‬
     ‫היות שברור שלכל עלייה בצריכת דגנים מלאים יכולה להיות השפעה חשובה על בריאות הציבור‪ ,‬צירפנו לחוברת‬
   ‫זו המלצות כיצד אפשר להגדיל את צריכת הדגנים המלאים בקרב האוכלוסייה‪ .‬אני מקווה שתמצאו בה עניין ושהיא‬

                                                                                              ‫תשמש כלי עזר בעבודתכם‪.‬‬
                                                                  ‫ברצוני להודות לקרין בירן על עזרתה בהכנת חוברת זו‪.‬‬

                                                                                                                   ‫בברכה‪,‬‬
                                                                                                               ‫רותי אבירי‬
                                                                                                         ‫דיאטנית קלינית‬

‫‪4‬‬
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10