Page 9 - פרוסות מידע
P. 9

‫פחמימות ודגנים מלאים‬

   ‫להלן טבלה המדגימה את מנות הצריכה הממוצעות של הדגנים לפי גיל ומין (‪:)3‬‬

      ‫מתוכם‬     ‫כמות מומלצת‬    ‫גיל‬     ‫מין‬
     ‫מינימום‬    ‫של מנות דגנים‬         ‫ילדים‬
   ‫דגנים מלאים‬                  ‫‪2-3‬‬   ‫בנות‬
                     ‫ליום‬       ‫‪4-8‬‬   ‫בנים‬
          ‫‪1.5‬‬                  ‫‪9-13‬‬   ‫נשים‬
        ‫‪2-2.5‬‬            ‫‪3‬‬     ‫‪14-18‬‬
                       ‫‪4-5‬‬     ‫‪9-13‬‬   ‫גברים‬
          ‫‪3‬‬             ‫‪5‬‬      ‫‪14-18‬‬
          ‫‪3‬‬              ‫‪6‬‬     ‫‪19-30‬‬
          ‫‪3‬‬              ‫‪6‬‬     ‫‪31-50‬‬
         ‫‪3.5‬‬             ‫‪7‬‬     ‫‪50+‬‬
          ‫‪3‬‬              ‫‪6‬‬     ‫‪19-30‬‬
          ‫‪3‬‬              ‫‪6‬‬     ‫‪31-50‬‬
          ‫‪3‬‬              ‫‪5‬‬     ‫‪50+‬‬
          ‫‪4‬‬              ‫‪8‬‬
         ‫‪3.5‬‬             ‫‪7‬‬
          ‫‪3‬‬              ‫‪6‬‬

        ‫על פי משרד הבריאות האמריקאי (‪ ,)USDA‬ארגון הסוכרת האמריקאי (‪ )ADA‬ומשרד הבריאות הישראלי‪ ,‬מנת‬
        ‫פחמימות היא ‪ 15‬גרם‪ .‬דוגמה למנת פחמימה מסוג דגן יכולה להיות‪ :‬פרוסת לחם‪ 1/2 ,‬כוס דגן מבושל ‪ 1/2 -‬כוס‬

                                                ‫שיבולת שועל מבושלת‪ 1/2 ,‬כוס אורז מבושל ‪ /‬פסטה מבושלת וכד' (‪.)3‬‬
‫יש לזכור שההמלצות התזונתיות מדגישות את הגיוון בתוך קבוצות המזון‪ ,‬ולכן מומלץ לגוון גם בין הדגנים הנצרכים‪.‬‬

‫‪8‬‬
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14