לוגו אתר בטעינה
דלג לתוכן
אא

מתכונים

כריך כדורי בשר בפיתה

את השילוב המדהים של פיתה טרייה וכדורי בשר עסיסיים צריך לנסות כדי להבין. פשוט לתת ביס ולהתמוסס.

רכיבים
פיתה אסלית
בשר טחון
ביצה
פירורי לחם
עשבי תיבול (פטרוזיליה)
שמן קנולה
פרוסות עגבנייה
בצל פרוס לטבעות
בצל סגול פרוס לטבעות
אופן ההכנה
להכנת הקציצות- קוצצים את הבצל דק מאוד, נפטרים מגבעולי הפטרוזיליה וקוצצים את העלים. מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר, הביצה, פירורי הלחם והתיבול (מלח ופלפל) יש לערבב את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעצבים את תערובת הבשר לקציצות ומתחילים לטגן: מחממים מחבת פסים עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד למידת העשייה הרצויה.
את הקציצות המוכנות הכניסו לתוך פיתה אסלית, והוסיפו את הירקות. זלפו מעל טחינה והגישו מיד. בתיאבון!
פינת המשקיען:
ניתן להכין טחינה ירוקה, ע"י ערבוב של טחינה גולמית, לימון והמון המון פטרוזיליה קצוצה.